Curses per cremar els tiberis

0
1558

Espolla, l’Escala o Palau-saverdera esdevenen els escenaris de les primeres marxes i curses d’aquest 2020


Els dies nadalencs ja han quedat enrere, però el que encara es pot notar són aquells quilos de més que s’han agafat –en alguns casos, és clar– a causa dels enormes tiberis propis d’aquestes dates. Per alleugerir aquest context, però, el calendari de curses arrenca amb força a l’Alt Empordà, on com sempre es mostren matiners a l’hora de calçar-se les vambes i fer esport.

Una de les proves més tradicionals d’aquestes dates postnadalenques és la Marxa de la Sussissa d’Espolla, que aquest 2020 en celebrarà la cinquena edició. L’activitat, que es farà el diumenge 26 de gener i que consta d’un recorregut de 10 quilòmetres i uns 360 metres de desnivell positiu, també contempla dues ponències per dissabte dia 25: el ‘Projecte Fau’, a càrrec del Club Excursionista Maçanetenc (18 h), i ‘Expedició a l’Aconcagua 1991’, amb la participació de Joan Budó, del Centre Excursionista Jonquerenc (18.30 h). Els dos actes es faran a la sala de la Societat.

CURSA SOLIDÀRIA A L’ESCALA. Aquest gener, concretament a finals de mes, també se celebrarà la Cursa de la Dona de l’Escala, que tindrà lloc el 26 de gener. En aquest cas, la prova solidària costanera arribarà a la quarta edició, i ho farà amb un recorregut d’una distància aproximada de 5 quilòmetres. La cursa, que no té caràcter competitiu, està organitzada pel Grup de Dones de l’Escala amb la col·laboració de l’ajuntament escalenc.

La prova, oberta a totes les dones, destinarà els seus beneficis a l’Associació Somriures Valents-Duchenne, una entitat sense ànim de lucre que recapta fons per investigar les distròfies musculars de Duchenne i Becker.

EL BALCÓ, AL FEBRER. El mes vinent, d’altra banda, s’iniciarà amb una altra cursa fidel de la contrada, el Balcó de l’Empordà de Palau-saverdera, que en aquest cas en celebrarà la sisena edició. Com l’any passat, l’activitat impulsada per l’ajuntament del municipi arribarà amb dues propostes per als participants: una marxa, composta d’un itinerari de 7 quilòmetres no competitiu, i una pova de trail, de 17,5 quilòmetres i 1.200 metres de desnivell positiu.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li