Cultura, ensenyament i turisme uniran Figueres i Sant Petersburg

0
987

L’objectiu de l’Ajuntament a l’hora de formalitzar l’agermanament amb la ciutat nord-americana de Sant Petersburg és “anar molt més lluny que el simple acte protocol·lari derivat del fet que tindrem els dos museus Dalí més importants del món. Això és un punt de partida que té moltes possibilitats. Que ningú es pensi que això acabarà, com amb altres ciutats, amb una visita institucional puntual i prou. Tant nosaltres com ells tenim la voluntat d’implicar molts estaments de la societat civil i dedesenvolupar actuacions d’intercanvis educatius, culturals, turístics i mediambientals, entre altres”, segons paraules del vicealcalde figuerenc, Francesc Canet.
Inicialment, la delegació figuerenca estava convidada a la inauguració del nou Museu Dalí, que incorpora sales pensades expressament per exposar cadascun dels 94 olis que formen part de la col·lecció d’uns mecenes d’aquella ciutat, el matrimoni Morse, juntament amb un teatre on es projectaran vídeos i gravacions de l’època de l’artista. Un edifici que, per tant, ofereix més bones opcions als més de 300.000 visitants l’any que té aquest museu, el segon més important del món dedicat a l’obra de Salvador Dalí, justament després del de Figueres.

AGERMANAMENT. La delegació figuerenca estava encapçalada pel vicealcalde de la ciutat, Francesc Canet, el regidor de Cultura, Richard Elelman, i el regidor de Relacions Transfrontereres, Joan Antoni Bertran. Als actes inaugurals del nou museu, juntament amb representants de la Fundació Gala-Dalí de Figueres, també està prevista l’assistència de la Infanta Cristina i de la cònsol espanyola a Florida. A partir de la invitació, es va decidir explorar les possibilitats de fer un agermanament institucional amb la ciutat, circumstància que va ser immediatament vista amb molt d’interès per l’alcalde de Sant Petersburg.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li