Cuidar la xarxa de sanejament

0
609

Llençar tovalloletes o materials de risc al vàter pot col·lapsar les clavegueres i perjudicar el medi ambient


Coincidint amb el Dia Mundial del Sanejament, que se celebra cada 19 de novembre, s’ha iniciat una campanya a Figueres per conscienciar sobre la xarxa i donar missatges per tenir-ne cura. L’acció va a càrrec de Fisersa, l’empresa plurimunicipal de serveis que gestiona el cicle integral de l’aigua a la ciutat.

En aquest sentit, s’alerta de la importància de no llençar residus com tovalloletes o altres materials de risc al vàter, ja que es poden produir problemes en desaigües i clavegueres, i també se’n veu afectat el medi ambient. La xarxa de sanejament de Figueres representa uns 120 quilòmetres de canonades de clavegueram. Les aigües residuals arriben a l’estació depuradora (EDAR) i allà se sotmeten a processos mecànics i biològics per retornar-les al medi ambient amb unes condicions adequades. A l’EDAR es depuren, cada any, cinc milions de metres cúbics d’aigües residuals. Prèviament, i també en xifres anuals, es retiren uns 170.000 quilos de residus que han arribat a la planta i que obliguen a fer un tractament previ al procés biològic. Això té un cost de 70.000 euros a l’any.

INSTITUTS. La campanya de Fisersa es fa sota el lema «Cuida la xarxa de sanejament. Hi ha molt més del que veus». A més, s’han dissenyat tòtems divulgatius que es poden veure a set espais de Figueres, entre els quals hi ha els instituts Cendrassos, Narcís Monturiol i Ramon Muntaner. La resta d’espais d’exposició són l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana (OMAC); l’edifici de l’Ajuntament i, també, el vestíbul i la nau de neteja viària de FISERSA.

D’altra banda, s’ha preparat material audiovisual que es difon per les pantalles dels autobusos de Figueres i tambĂ© per les xarxes socials de l’empresa plurimuncipal i de l’Ajuntament.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li