Cristina Marin: ‘Ens deixaven obrir però no podíem tatuar ni fer pírcings’

0
1003

Abans de la irrupció de la pandèmia de la Covid-19, l’estudi de tatuatges i pírcings Blonde Girl Tatoo de Figueres ja tenia llista d’espera. Ara, després de dos tancaments, l’activitat artística continua. Aquest passat mes d’octubre el negoci va fer deu anys. Des dels seus inicis el local de la Cristina ja aplicava totes les mesures higièniques pertinents, la única novetat ara és que els clients també porten mascareta


Comercialment, com ha estat el confinament per a vostè des del primer tancament de març?
Em van fer tancar el 14 de març i vaig obrir casi a mitjans de maig. La segona vegada va ser des del 16 d’octubre fins a mitjans de novembre. En el primer tancament va ser molt embolicat a l’hora d’organitzar un altre cop tota la gent que tenia hora aquells mesos… però vaig tenir molta sort, ja que un cop reobert, encara la tenia allà esperant. I a la segona tancada… A dia d’avui, encara no ho entenc.

Per què?
Els centres d’estètica i els salons de tatuatges som llocs de treball on tenim molta higiene. Les sales són gairebé com quiròfans. No entenc que ens fessin això. No ens deien de fer tancament total. Ens deixaven obrir, però no podíem tatuar ni fer pírcings. En el meu cas, obrir per estar consumint llum i no tenir res d’ingressos no em sortia a compte. Vaig decidir que el millor era fer un tancament total.

L’administració els ha compensat d’alguna forma?
Durant el primer tancament, ens van seguir cobrant els autònoms. Si que és cert que després van donar una «mica» d’ajudes. Dic això d’una mica perquè no pagaven gairebé res.

En el meu cas, com a autònoma que sóc, van ser uns mesos dolents. Vaig haver de servir els meus estalvis perquè les ajudes que donaven eren pèssimes. Al segon tancament és va repetir la situació, vull dir que les ajudes que he tingut han estat pèssimes, també.

Com vostè diu, ja treballa en un entorn que per si mateix utilitza moltes mesures de protecció. Hi ha notat molts canvis?
L’únic canvi que tinc és veure el client amb mascareta. Des de fa molt anys jo ja feia servir mascareta per treballar, i les normes d’higiene que tinc, hi hagi Covid o no,sempre han sigut les mateixes.

Han tingut dificultats en el subministrament de material, en algun moment?
Més que dificultats, hem sortit malparats.. Abans compràvem caixes de guants per un preu d’entre 3 i 4 €, inclús moltes vegades em regalaven caixes, però ara… Els preus estan molt alts. El preu de les caixes oscil·la entre 13 i 18 €. I et parlo del guants perquè és un dels materials que més fem servir.

A més a més, com solia fer de forma habitual, a principis de març vaig demanar material als Estats Units. No em va arribar fins al juny.

Alguns negocis han pogut adaptar-se a la situació i virar cap a una vessant més virtual. En el seu sector sembla complicat, però tenen alguna idea?
En el meu sector és impossible fer-ho virtual. L’únic que he fet és traslladar les consultes de dissenys, preus… a través de canals digitals com el correu electrònic, Whatsapp o Instagram. Evito que la gent entri dins l’estudi a preguntar i gairebé sempre tinc la porta tancada.

Amb aquesta reobertura per trams, es pot considerar que més o menys s’està tornant a la normalitat?
No sé dir-te si estem tornant a la normalitat, o a la nova normalitat com li diuen ara. El que jo sí crec de veritat és que res tornarà a ser com abans.

Quins objectius té per aquest 2021?
Aquesta resposta a principis de 2020 era que me n’anava a Chicago a tatuar durant dos mesos. Ara mateix, aquest 2021 professionalment parlant serà tot aquí a Figueres. Els viatges i convencions que tenia previstos per aquest 2021 crec que serà impossible que pugui anar-hi. Tot això esta força aturat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li