Cribratge intensiu a Vilafant per frenar cadenes de contagis

0
735

El municipi és escenari de la nova campanya de testos ràpids després de les accions fetes a Figueres i la Jonquera


Vilafant s’ha convertit en el tercer municipi de la comarca amb un cribratge intensiu de Covid-19. Aquest dilluns a la tarda es va iniciar al municipi la campanya que s’allargarà fins aquest dimarts. En horari de tres de la tarda a vuit del vespre, els vilafantencs poden participar en aquest cribratge per detectar possibles contagis de coronavirus.

Les proves es fan al Centre Cívic les Mèlies, a la urbanització Camp dels Enginyers, amb el sistema del Test Antigènic Ràpid (TAR). La mesura està dirigida a la població asimptomàtica de més de 16 anys, amb la finalitat de frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. L’estratègia de fer proves a la comunitat es fa per detectar el màxim nombre possible de persones infectades, ja que n’hi ha que no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus al seu entorn.

La situació epidemiològica de Vilafant en els darrers dies situava el risc de rebrot als 280,45 i es van detectar 9 casos positius. Un 4,19% de les proves fetes (ja siguin TAR o PCR) estan donant positiu. Tot i els cribratges, —fets també a Figueres i la Jonquera— es continuen fent proves a persones amb símptomes als centres d’atenció primària.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li