Creuen que la rebaixa de l’IBI es podia aplicar el 2018

0
1417

l portaveu del grup municipal d’Assemblea per Vilajuïga, Xavi Llorente, va dir en el Ple del passat 25 d’octubre que «fa anys diem que diverses partides del pressupost estan inflades i que calia ajustar-les a la despesa real»


 

L’Agrupació d’electors, Assemblea per Vilajuïga, actualment a l’oposició, considera que la rebaixa de l’IBI aprovada per l’equip de govern «es podia haver fet l’any passat quan van decidir congelar l’impost». En un comunicat, l’Assemblea veu en aquesta modificació «una pràctica electoralista, ja que al maig de l’any que ve se celebren eleccions municipals».

El portaveu del grup municipal d’Assemblea per Vilajuïga, Xavi Llorente, va dir en el Ple del passat 25 d’octubre que «fa anys diem que diverses partides del pressupost estan inflades i que calia ajustar-les a la despesa real». L’Assemblea va votar negativament a la rebaixa de l’IBI fins al 0,60% proposada per l’equip de govern. Un dels arguments és que l’Ajuntament «ha de buscar ingressos alternatius per rebaixar la pressió fiscal». Creuen també que calen projectes «per incentivar la promoció econòmica i no dependre de l’IBI», i utilitzar-lo com a salvavides.

El 2015, davant de l’important endeutament de Vilajuïga per unes obres al municipi, l’equip de Govern entrant va augmentar l’IBI un 100% (passant del 0,4 al 0,8). El 2017 van reduir l’impost fins al 0,65 i el 2018 es va congelar. A Vilajuïga governa ERC amb Junts per Vilajuïga (PSC) i l’Assemblea té 4 dels 9 regidors del consistori.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li