Creix l’ús de l’Internet però només el 49% dels veïns han comprat algun cop en línia

0
1261

El 80% de les cases de la comarca tenen ordinador, però els altempordanesos fan servir menys les TIC que la resta de catalans


Que en els darrers anys (o ara ja dècades) les noves tecnologies han anat guanyant terreny en tots els àmbits de la vida quotidiana és una evidència. I l’Alt Empordà no n’és una excepció. La seva condició més rural, però, fa que la implantació de les TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació) no hi estigui tant avançada com en altres comarques catalanes.

Segons l’estadística territorial sobre l’ús de les TIC a les llars que acaben de fer pública l’Idescat i el Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya, l’any 2015 el 79,9% del habitatges de la comarca amb algun membre d’entre 16 i 74 anys tenien ordinador. Això representa un augment de 4,6 punts percentuals respecte del 2013 (les dades són bianuals), quan en tenien el 75,3%. I destaca el fet que el percentatge de cases amb connexió a Internet és encara més elevat: en tenen el 80,8% (el 2013 en tenien el 74,7%). En aquest sentit, encara ha augmentat més el nombre d’usuaris de la banda ampla, que ha passat d’estar instal·lada al 72,1% de les residències a estar-ho al 78,4%.

D’altra banda, l’estadística també demostra que l’ús dels telèfons mòbils a les llars pràcticament s’ha mantingut com en el període anterior: el percentatge d’immobles amb algun dispositiu ha passat del 95% del 2013 al 94,8% el 2015.

Aquestes xifres s’assimilen força a les mitjanes catalana i gironina, tot i que cal desacar que a l’Alt Empordà els usuaris tenen més problemes amb els proveïdors d’Internet que a la resta del territori (el 2015, el 28,1% dels habitatges van tenir alguna incidència amb aquest servei).

MENYS AVANÇATS. Paral·lelament, les dades de l’Idescat i de la Generalitat també indiquen que l’ús de les TIC s’ha incrementat respecte del 2013, però que els altempordanesos encara fan servir menys les noves tecnologies que la resta de catalans. Així, per exemple, menys de la meitat dels habitants de la comarca d’entre 16 i 74 anys (concretament, el 49,2%) han comprat alguna vegada per Internet (la mitjana catalana és superior, del 55,7%).

Quan es van elaborar les estadístiques, el 79,8% havien fet ús d’Internet en els tres mesos anteriors, però només el 75,3% havien fet servir un ordinador (fet que constata el major ús de sistemes alternatius, com ara les tauletes o els telèfons mòbils). Pel que fa al correu electrònic, l’havien consultat el 65,7% dels veïns.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li