Creen una plataforma veïnal per reclamar més seguretat a la Jonquera

0
2032

Més d’un centenar de persones van reunir-se de forma popular per trobar una solució als conflictes recents


 

Com diu la dita popular “el bon veí, arregla el camí”. A la Jonquera, més d’un centenar de veïnes i veïns van reunir-se, la setmana passada, per posar fil a l’agulla a les diferents problemàtiques que hi ha hagut els darrers mesos al municipi, com ara l’ocupació d’edificis o els diversos robatoris.

Tot i que la plataforma veïnal no està formada, jurídicament parlant, les persones que la representaran, ja estan treballant els tràmits burocràtics. Així mateix ho explica a HORA NOVA una de les veïnes afectades, Rosor Pardo. La vilatana argumenta que la idea de crear un grup per posar en comú les queixes del municipi va sorgir després de veure que “tothom deia la seva a través de Facebook però ningú feia res per solucionar el problema.” Pardo afegeix que l’objectiu d’aquesta plataforma és que “quan un ciutadà vagi a reclamar alguna cosa a l’ajuntament, darrere tingui una entitat jurídica que faci força, ja que quan hi va una sola persona no se l’escolta.”

LA DELINQÜÈNCIA. El problema més greu que hi ha actualment a la Jonquera, tal com explica la veïna membre de la plataforma, és que hi ha alguns pisos ocupats. Un d’aquests blocs està situat al costat de l’institut. “El problema és que els pisos estan ocupats per gent incívica que es dedica a delinquir i embrutar el poble.” Pardo afegeix que els ocupants de l’edifici “tenen la llum connectada al servei d’enllumenat municipal, es renten a les fonts públiques i són les persones que entren a robar a les cases del municipi.” Recordem que en les darreres setmanes hi ha hagut més d’un robatori, com ara el furt de quatre ocells, al carrer Migdia i zones del voltant.

INSEGURETAT. La veïna manifesta que la gent no fa les denúncies pertinents per por, ja que “no sabem com reaccionaran els ocupes.”

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li