Creen un segell per potenciar la gastronomia i el producte local

0
394

El Gastronomia d’Origen es començarà a aplicar a Roses, però la idea és que s’expandeixi per tot l’Alt Empordà


Els empresaris de Roses han creat un segell per potenciar la gastronomia i el producte local com a pol d’atracció turística. El distintiu, que rep el nom de Gastronomia d’Origen, garantirà que els restaurants i altres establiments fan servir productes de proximitat a l’hora de fer els plats. El segell està impulsat per l’Associació d’Empresaris Roses – Cap de Creus, i d’entrada neix amb dues categories: una distingeix la cuina especialitzada en productes de mar i l’altra, la cuina de mercat.

El projecte, cofinançat pel Grup d’Acció Local Pesquer (GALP), també vol reivindicar el producte local, sobretot després que arran de pandèmia s’hagi reforçat l’aposta pel quilòmetre zero. En una primera fase s’implantarà a Roses, però la voluntat és que també s’estengui als restaurants de tot l’Alt Empordà; i s’han fixat el 2021 com a horitzó. Des de l’associació ja s’ha fet un llistat amb quins seran els productes que caldrà fer servir a la cuina per obtenir el segell. Sobretot, el peix de les confraries del territori, però també els vins i olis de la DO Empordà i la resta d’aliments que surten de la comarca (carns, embotits, ous, làctics, verdures, hortalisses, fruites, pa, arròs…), fent especial incidència en els productes de temporada.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li