Creen el Punt d’Informació Energètica per fomentar l’estalvi i les bones pràctiques

0
1671

Un tècnic informarà i assessorarà sobre facturació, augment i disminució de consums en els habitatges


 

Nova acció del Consell Comarcal en l’àmbit de l’energia i el medi ambient. A partir del setembre es posarà en marxa el Punt d’Informació Energètica, que serà itinerant, i donarà servei a 11 municipis. Un tècnic es desplaçarà -cada segona setmana de mes a un dels punts assignats- i informarà i assessorarà els veïns sobre facturació, augment i disminució dels consums en els habitatges.

El servei es complementarà amb xerrades informatives als municipis adherits a aquesta iniciativa de l’Agència Comarcal de l’Energia i el Clima. La primera sessió servirà per entendre la factura de la llum i donar a conèixer el Punt d’Informació i la segona, per valorar el servei ofert als ciutadans. Els municipis que tindran Punt d’Informació Energètica són: Avinyonet de Puigventós, Capmany, el Far d’Empordà, Garrigàs, Navata, Palau de Santa Eulàlia, Palau-saverdera, Peralada, Pont de Molins, Terrades, i Vila-sacra.

Els veïns podran resoldre dubtes diversos al Punt d’Informació Energètica, com ara què s’estalviarien amb un vehicle de gasoil o amb un d’híbrid o elèctric. Altres qüestions a plantejar són la conveniència o no de calderes de gasoil o de biomassa, així com les mesures per estalviar energia a la llar.

OBJECTIUS. Amb el nou servei es vol fomentar l’aplicació de les bones pràctiques d’estalvi i eficiència energètica entre la ciutadania. És a dir, crear consciència energètica i informar sobre els impactes negatius que té l’actual model energètic sobre el medi ambient i la salut. Paral·lelament als punts d’informació itinerants, també a partir del setembre, hi haurà un web informatiu amb qüestions d’interès energètic com línies de subvenció o consells pràctics d’estalvi. Des del web es podran fer consultes a la bústia en línia.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li