Cop de volant cap a la igualtat

0
1260

El Team Pink Panther, d’Ester Cazalilla i Soli Porras, és l’únic equip íntegrament femení del campionat provincial


En uns temps en el qual l’esport practicat per dones està vivint un procés de reivindicació constant per exigir una equitat que hauria de ser inherent, encara hi ha disciplines en què queda un camí molt llarg per recórrer. Aquest és el cas, per exemple, de l’automobilisme, un àmbit en el qual la presència de dones encara esdevé una excepcionalitat. «A vegades fa una mica de cosa i tot, perquè arribes al lloc de la cursa i tothom et mira. No és el més normal que hi hagi una dona pilotant», explica Ester Cazalilla, resident a Palau-saverdera.

Ella i la copilot rosinca Soli Porras formen el Team Pink Panther, el primer equip femení de ral·lis de cotxes de Roses, que competeix en el campionat provincial Off Road Classic Cup de Girona amb un objectiu molt concís: «El més important és intentar fer tot el que es pugui i passar-ho bé».

De moment, l’equip ja es va estrenar el passat febrer a Mont-ras, en el IV Clàssic Baix Empordà, on al volant del seu Toyota RV4 van ser vuitenes a la seva categoria, la 4×4, i vint-i-cinquenes en la categoria general. «Arribar al final del ral·li era la fita a aconseguir», valora Cazalilla. Aquesta va ser la primera de les quatre proves que conformen el campionat, les següents se celebraran a les instal·lacions de Fang Aventura, al Pla de l’Estany (21 de març), a Sant Feliu de Guíxols (maig) i a Puig-Reig (setembre). I a l’horitzó, un possible repte, la Maroc Challenge, una prova de resistència en la qual ja ha participat el marit de l’Ester, en Rafa Ortiz, qui de fet la va animar a posar-se al capdavant del projecte del Team Pink Panther.

TALLADA, A L’ESPERA. I d’un equip novell a un altre de consolidat, el que formen la figuerenca Anna Tallada, pilot, i la copilot de Palafolls, Laura Camps. En el seu cas, les joves afronten un curs amb novetats, però a l’espera de concretar on competiran: «Aquest any tenim un cotxe nou, un Ford Fiesta R2, però encara falta per veure a quin campionat correrem. Estem a l’espera que surti la Copa R, una competició aquí a Catalunya que ens interessa fer però de la qual encara no ha sortit el reglament, estem a l’expectativa de saber si finalment es fa o no. En cas que no es faci, anirem a fer alguna carrera del campionat nacional», apunta Tallada.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li