Contra la violĂšncia

0
1018

Novembre de nou i un any mĂ©s ens acostem al dia 25. El dia mundial contra la violĂšncia de gĂšnere. Un dia que, en ple segle XXI, segueix marcant (o aixĂ­ hauria de ser) l’agenda d’una manera primordial. Un dia en quĂš, cada any, administracions, entitats, associacions, col·lectius i persones individuals donen visibilitat a aquest problema endĂšmic de la nostra societat que sembla que mai no s’acaba. Actes, manifestos, records a les vĂ­ctimes, campanyes diverses omplen el dia 25 de novembre de denĂșncia i indignaciĂł en contra d’una violĂšncia que les dones pateixen pel sol fet de ser-ho, i que no podem oblidar que no Ă©s nomĂ©s la mĂ©s extrema, amb els assassinats, sinĂł que es dona en totes les esferes de la societat i en tots els graus que puguem imaginar.

A ERC l’Escala tenim molt clar que cal donar suport a les causes justes. Cal prendre partit. I cal fer-ho perquĂš nomĂ©s quan prens partit i fas evident tot allĂČ injust i intolerable et converteixes en Ăștil. És per aixĂČ que, des del principi, ens hem declarat obertament feministes, perquĂš, com deia Angela Davis, el feminisme Ă©s la idea radical que les dones som persones. Una frase que, en ple 2020, a vegades encara cal recordar.

Per aixĂČ, i coincidint amb aquest novembre contra la violĂšncia de gĂšnere, estem duent a terme tres campanyes de recolzament a la lluita. La pandĂšmia ens obliga a fer-les prĂ cticament al 100% de forma virtual, perĂČ no volem deixar passar la data, perquĂš ho mereix. En primer lloc, aquesta setmana ens adherim a la campanya de l’Institut CatalĂ  de les Dones: «diposita aquĂ­ el teu masclisme». Una campanya pensada per fer-se des dels Ajuntaments i farcir les papereres dels municipis d’adhesius recordant com d’important Ă©s adonar-se de les actituds de micromasclisme que passen cada dia i que intenta remoure consciĂšncies. Una campanya, com totes les altres en aquest sentit, que ha passat desapercebuda a l’Escala perquĂš el govern no s’hi ha adherit. Des de la nostra posiciĂł, perĂČ, amb una campanya digital, a xarxes, volem portar-la a casa nostra, al nostre poble i no restar indiferents davant la injustĂ­cia. PerquĂš, com diuen sovint, quan restes indiferent en causes d’injustĂ­cia, t’estĂ s posant al costat de l’opressor.

A mĂ©s, la setmana mateixa del dia 25, ERC l’Escala repartirĂ  pel municipi adhesius propis. Adhesius on les dones d’esquerra manifestem la nostra voluntat de ser lliures, i no valentes. I ho acompanyarem amb una penjada de cartells reclamant polĂ­tiques feministes davant les agressions masclistes, l’Ășnic acte no virtual que farem. A mĂ©s, per acabar el dia, llegirem el manifest consensuat, tambĂ© de forma virtual, conjuntament.

Des d’ERC l’Escala tenim clar que posar a l’agenda polĂ­tica la lluita contra la violĂšncia masclista Ă©s l’Ășnica manera de conscienciar, educar i prevenir. L’Ășnica manera d’acabar amb aquest malson Ă©s que les administracions, i tambĂ© els ajuntaments, posin tots els esforços en no oblidar-se d’aquests dies clau. Som conscients que Ă©s difĂ­cil de fer si no disposes d’una regidoria sobre el tema, com passa a l’Escala, i per tant no disposes de recursos, ni personals ni econĂČmics, per dissenyar i dur a terme campanyes. És difĂ­cil, perĂČ no impossible. A ERC l’Escala ho fem i ho seguirem fent, tot i no disposar de les eines d’un govern. Voler Ă©s poder.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li