Continua la investigació contra el professor de judo

0
704

De moment, el jutge ha deixat l’home en llibertat provisional i l’Ajuntament ha suspès cautelarment les classes


Els Mossos d’Esquadra i el jutjat d’instrucció número 4 de Figueres continuen investigant el president de l’Associació Hajime de Vilafant i secretari de l’associació Judo Alt Empordà per un presumpte delicte d’abusos sexuals. La policia autonòmica va detenir l’home —de 30 anys i sense antecedents previs— dilluns, després que el 4 de novembre tres mares denunciessin que havia abusat de les seves filles, a qui feia classes a Vilafant. Les famílies ho haurien sabut la mateixa setmana passada.

L’advocada i portaveu de les famílies afectades, Olga Carbonell, assegura que els presumptes abusos haurien començat fa cinc anys i que s’haurien mantingut en el temps, i no descarta que hi pugui haver més afectades. Per això ha demanat a les famílies, tant de Vilafant com de Castelló d’Empúries, Vilamalla, Cabanes o la Bisbal d’Empordà (on l’associació també feia classes de judo) que parlin amb les seves filles.

L’acusat va passa a disposició judicial dimarts, i el magistrat el va deixar en llibertat provisional. Això sí, li imposa mesures com la retirada del passaport, l’obligació de personar-se periòdicament als jutjats o la incomunicació i allunyament respecte de les denunciants i d’altres alumnes per evitar possibles coaccions.

Mentre la investigació segueix el seu curs, l’Ajuntament de Vilafant ha decidit suspendre temporalment les classes de l’entitat. El consistori ha pres la mesura d’acord amb l’associació —que també ha emès un comunicat— fins que s’aclareixin els fets. De la mateixa manera, l’equip de govern municipal recorda que cal respectar la presumpció d’innocència i esperar que la justícia dilucidi el que ha passat «com més aviat millor». En tot cas, tant la corporació com el club mostren el «més absolut rebuig» a «qualsevol conducta inadequada» com la que s’investiga. L’associació Hajime també precisa que no tenia cap coneixement «dels fets i conductes presumptament comesos», i mostra la seva «màxima predisposició i voluntat» de col·laborar amb la policia i amb la justícia.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li