Constel·lació de veus a Peralada

0
675

El Festival Castell de Peralada va presentar divendres passat en el marc incomparable del Saló dels Miralls del Liceu, a Barcelona, la programació de la trentena edició, formada per un total de 23 espectacles i que inaugurarà el 7 de juliol el pinanista xinès Lang Lang. En aquesta edició, la música lírica serà un cop més la protagonista del festival, que hi arribarà amb set propostes, entre les quals destaca la gala lírica del 30è aniversari, amb la soprano Sondra Radvanovsky i els barítons Carlos Álvarez i Leo Nucci, i amb la direcció musical de Daniele Rustioni (15 de juliol). Amb concerts exclusius i en dates posteriors actuaran la soprano Olga Peretyatko, la mezzo soprano Anita Rachvelishvili, el tenor Bryan Hymel i el contratenor Xavier Sabata. El programa líric es completa amb una nit dedicada a Monteverdi al claustre del Carme, batejada amb el nom de ‘Combattimento’, inspirat en l’obra del compositor Il combattimento di Tancredi e Clorinda, que es farà l’1 d’agost.
La producció operística del certamen serà en aquesta edició Turandot de Puccini, amb direcció escènica de Mario Gas.
Pel que fa a la dansa, Peralada ha programat enguany dos espectacles: el primer, a càrrec de la companyia internacional Ailey II, coneguda per fusionar l’esperit i l’energia dels millors joves talents de la dansa amb la passió i visió creativa dels coreògrafs emergents, que debutarà a l’Estat espanyol. I de l’altra, Roberto Bolle, un dels grans noms de la dansa clàssica avui dia, que actuarà amb alguns dels millors ballarins procedents de ballets com els de La Scala de Milà, Zurich Ballet, Ducth National Ballet d’Amsterdam i Semperoper Ballet de Dresden.
L’espai reservat a la música moderna estarà encapçalat pels cantants Seal i Diana Krall, dos noms que el festival ja havia avançat , i als quals se sumaran The Original Blues Brothers Band, Simply Red, Pink Martini, i els clàssics espanyols La Unión i el retrobament del projecte El gusto es nuestro (amb Serrat, Miguel Ríos, Ana Belén i Víctor Manuel), especial 20 años.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li