Connectaran xarxes d’aigua per millorar l’abastament dels municipis de la costa

0
1319

El Consorci de la Costa Brava presenta un projecte que enllaçarà les tres conques i afegirà les línies del Port de la Selva, Colera, Portbou, la Selva de Mar i l’Escala


El Consorci de la Costa Brava (CCB) té previst connectar les tres conques que gestiona (de la Muga, del Ter i del Tordera) per poder afrontar qualsevol situació d’emergència hídrica, com ara sequeres o algun tipus de contaminació hídrica. Més concretament, l’objectiu és enllaçar les xarxes d’abastament en alta de nord a sud, incorporant el servei d’abastament al Port de la Selva, Colera, Portbou, la Selva de Mar i l’Escala (així com a Torroella de Montrgí i Blanes) per garantir-hi l’aigua potable durant tot l’any (inclosa la temporada d’estiu, quan la població hi creix de manera exponencial a causa del turisme).

El govern de l’entitat ho va comunicar la setmana als consorciats durant un ple extraordinari. El seu president, Carles Pàramo, va recordar que es tracta d’un projecte que ja tenien a l’agenda, però va explicar que ara “s’hi està treballant intensament” per poder-lo fer realitat en els propers 5 o 6 anys. El més prioritari, va matisar, seria construir les connexions de l’Escala a Pals (a través de Sant Pere Pescador), i de Blanes i Lloret de Mar a la Costa Brava centre. Paral·lelament, d’ara i fins al 2021 el CCB també preveu dues actuacions més. D’una banda, remodelar instal·lacions d’Empuriabrava i Roses. I de l’altra, ampliar el model de reutilització d’aigua que s’ha implantat al Port de la Selva a altres municipis on els recursos siguin escassos.

CCAE
CCAE

IRREGULARITATS NO, MANCANCES. En el ple de la setmana passada també es va exposar un pla d’acció per corregir les irregularitats de gestió i comptabilitat que detectava l’auditoria financera del 2014. En aquest sentit, Pàramo reconeix que les coses “no es van fer amb tota la diligència” en relació amb la concessió de “contractes menors” (que es van atorgar sense concurs previ), però no considera que siguin irregularitats, sinó “mancances burocràtiques”. Assegura, però, que des que es va fer públic l’informe “fan les coses de manera impecable”. El president del consorci diu que estan en “alerta màxima” i ha demanat poder doblar la plantilla de manera urgent perquè sinó “no es podran assumir plans de millora del servei”, i només poden garantir el manteniment de l’actual sistema “amb nivells de qualitat dubtosos”

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li