Condemnen l’Ajuntament de Cantallops a tancar una granja

0
879

La instal·lació no té ‘titulació habilitant’, segons la sentència, i el seu funcionament és ‘irregular’


El jutjat contenciós administratiu 1 de Girona ha condemnat l’Ajuntament de Cantallops a incoar un expedient de clausura de la granja Noguers per «falta de titulació habilitant» i un expedient sancionador per «depurar les responsabilitat» derivades del funcionament «irregular» de l’explotació.

La sentència també ordena incoar un expedient per declarar caducada la llicència ambiental per falta de control inicial favorable i diversos incompliments. El jutjat ha estimat en part el recurs interposat per un particular i la IAEDEN en contra del decret d’alcaldia que desestimava les peticions de tancament de l’activitat per incomplir els requisits de la llicència ambiental, que no es renovés i es prenguessin mesures.

Els ecologistes celebren la sentència i apel·len a la «coherència» de l’Ajuntament de Cantallops. En un comunicat, demanen el compliment immediat de la sentència. En aquest sentit, detallen que la granja preveia una ampliació passant de 720 a 1.222 porcs d’engreix en base a un projecte que «no s’ajustava a la realitat». Destaquen, també, que «el març de 2020, Cantallops va ser declarada zona vulnerable per contaminació de nitrats». Amb tot, afirmen: «Aquest és el principal problema de molts aqüífers empordanesos i volem reiterar el crit d’alerta». És per això que reclamen una moratòria per a les ampliacions i construccions de noves granges de porcs.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li