Condemnat a un any i tres mesos el caporal que va amenaçar de mort Marta Felip

0
1080

El policia, que estava de baixa en el moment dels fets i que actualment també hi està, va fer extensiva la seva amenaça a altres comandaments del cos


 

El Jutjat Penal 1 de Figueres ha condemnat un caporal de la Guàrdia Urbana de Figueres a una pena d’1 any i 3 mesos de presó per amenaçar de mort l’alcaldessa, Marta Felip, dient que li dispararia trets al cap. El policia, que estava de baixa en el moment dels fets i que actualment també hi està, va fer extensiva la seva amenaça a altres comandaments del cos. Concretament, a l’inspector, al sotsinspector i a un sergent. El magistrat considera provats els fets que van tenir lloc el 19 de juny del 2015, quan el caporal va trucar el cap de Recursos Humans de l’Ajuntament després que l’haguessin expedientat.

L’acusat va assegurar que tenia «preparats dos carregadors amb setze bales cadascun» i que tant se li’n donava que Felip i els altres comandaments es protegissin amb armilles perquè els dispararia al cap. Quan va proferir les amenaces, el policia disposava d’una pistola i d’una carrabina (que després de rebre la denúncia els Mossos d’Esquadra li van retirar). El magistrat ha atès la petició de l’acusació particular, sobretot perquè va amenaçar quatre persones i va detallar com les volia matar. La sentència també té en compte el fet que l’acusat sigui policia perquè sap com utilitzar una arma. No s’ha aplicat cap atenuant d’alteració psíquica perquè tot i que a l’informe pericial constava que l’acusat patia un trastorn depressiu major i de personalitat «no especificat», el document reconeix que «no hi ha cap deteriorament cognoscitiu». A part de la pena de presó, l’acusat haurà de pagar les costes del procés. La sentència es pot recórrer.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li