Compte enrere per acabar d’omplir els buits de la Via Catalana a l’Alt Empordà

0
759

A només vuit dies de la cadena humana de l’Onze de Setembre, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) a l’Alt Empordà ha informat de l’estat de les inscripcions. A hores d’ara es pot dir que la comarca és a punt d’arribar als 52.698 participants necessaris per cobrir els 85 trams de la Via Catalana al seu pas pel territori. Hi ha mobilitzats uns 400 organitzadors i es continuen buscant voluntaris per a l’esdeveniment.
Divendres passat, representants de l’ANC van comparèixer en roda de premsa per informar de les últimes novetats de la cadena. Sebastià Pèlachs, membre del secretariat nacional de l’ANC, va insistir en què no es tancaria el procés d’inscripcions i de participació a la Via Catalana perquè “volem que hi sigui tothom que vulgui una Catalunya independent”. Fins i tot l’organització s’ha plantejat fer cadenes paral·leles en els trams amb més població. Això a l’Alt Empordà passaria, per exemple, al nucli urbà més poblat com és el cas de la capital, Figueres.

L’OCUPACIÓ.Les dades facilitades per l’ANC el passat 30 d’agost assignaven a molts trams de la comarca una ocupació del 120%. És el cas de Figueres, Pont de Molins, Bàscara, Garrigàs i fins i tot Pontós, on els últims dies hi faltaven inscrits i, juntament amb la Jonquera, és on hi havia els buits més importants de la comarca. En el cas de la Jonquera, encara s’estaria pendent de completar els trams 715,716 i 717. Les últimes xifres parlaven d’una ocupació del 98%, el 72% i el 26% respectivament.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li