Compte enrere a la saturaciĂł esportiva

0
1625

Les pistes del CEIP Joaquim Cusí ja tenen les parets laterals instal·lades i només resta col·locar-hi la coberta


La descongestió esportiva a la ciutat de Figueres ha de fer un pas endavant aquest 2017. Més enllà del tercer pavelló, infraestructura de la qual divendres se’n van obrir els sobres dels setze projectes presentats al concurs (vegeu la peça annexa), l’atenció es focalitza ara per ara en la cobertura de pistes del CEIP Joaquim Cusí.

Malgrat que l’acabament de les obres i la posterior posada en funcionament eren accions previstes per després de Nadal o a les darreres cuejades del gener, a molt estirar, finalment caldrà esperar uns dies més perquè la seva funcionalitat sigui una realitat. De moment, la darrera actuació ha estat la instal·lació de les parets laterals i de les seves respectives cobertes, una mesura prèvia per afrontar l’última fase, la instal·lació de la coberta superior.

El punt i final a les obres ha de donar com a resultat una infraestructura compacta i resistent a les inclemències del temps traduïdes en tramuntana o tempestes, però sobretot ha de servir com a via d’alliberament per a clubs de la capital alt-empordanesa –entitats com l’Adepaf, l’Escolàpies, l’Hoquei Figueres, el Patinatge Artístic Figueres o el Vòlei Figueres– i per al mateix col·legi, que disposarà ara d’unes instal·lacions que fins ara no tenia.

De moment, els tècnics dels Serveis d’Esports i el nou regidor d’Esports de l’Ajuntament figuerenc, Jordi Masquef, treballen per definir-ne els usos per, una vegada detallats, posar-se en contacte amb els clubs esportius i concretar un pla d’actuació específic en cada cas. El cost final de les obres han estat de 215.954 euros, uns 23.000 euros menys del que s’havia pressupostat en un primer moment.

El jurat ja coneix els setze projectes candidats

L’Ajuntament es va reunir divendres amb els membres que formen el jurat del concurs d’idees que acabarà escollint el projecte de la construcció del nou pavelló, amb l’objectiu de procedir a l’obertura dels sobres que contenien els setze projectes presentats.


Els membres del jurat presidit per l’alcaldessa Marta Felip són el segon tinent d’alcalde i regidor d’Esports, Jordi Masquef; la portaveu del grup municipal d’ERC, Agnès Lladó; dos arquitectes proposats pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, un representant designat pel departament d’Esports de la Generalitat de Catalunya, l’arquitecte municipal, i tècnics de les àrees d’Urbanisme i Contractació. “Els projectes presentats que hem pogut veure ens fan ser optimistes, Figueres podrà disposar d’un nou pavelló modern i funcional, adaptat a les necessitats dels clubs i de la ciutat”, va dir Felip.

 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li