Comprar a Figueres. Una experiència?

0
1649

Darrerament, es parla molt de la crisi del petit comerç, i a Figueres especialment. Fa uns dies l’associació Comerç Figueres organitzava un debat amb els alcaldables de les diferents candidatures que ens presentem a les properes eleccions municipals del 26 de maig. Hi va haver debat? Francament diria que no. Quan parlem de comerç a Figueres ens centrem en aparcaments, en senyalització… i parlar de comerç és molt més que això. El primer que cal és definir un model, generar una estratègia consensuada amb el sector i dotar-la de planificació i els recursos necessaris per executar-la.

Al darrer Ple municipal, 52 dies abans de les eleccions municipals, el govern de Junts per Figueres recolzat per PP i Ciutadans va decidir tirar endavant amb una victòria pírrica, i sense voluntat de consens ni polític ni amb el sector, l’excepcionalitat turística a tot el municipi des de Rams fins al 31 de desembre, obrir els diumenges, vaja… És aquesta la solució a la crisi del comerç a Figueres? Nosaltres tenim clar que no. Es tracta d’una decisió precipitada i interessada, que tan sols busca que pugui obrir el sector de Vilatenim. Realment el model de comerç que vol Figueres és el de Perpinyà? Apostem pel comerç als polígons i buidem el centre de la ciutat? Apostem per les mateixes polítiques que s’aplicaven als 90? Realment vol això, el sector?

A ERC Figueres ho tenim clar, apostem pel comerç de proximitat al centre i de barri, per l’especialització, pel comerç artesanal, per la professionalització del comerç. Perquè l’especialització crea valor pel client i per la ciutat. Figueres ha de ser atractiva, cal que ens diferenciem dels municipis del nostre entorn. En un món globalitzat, on internet ha fet forat, què busca el consumidor?

Si apostem perquè Figueres sigui una ciutat de les arts escèniques (teatre, dansa, pintura, escriptura) també cal que entenem que el comerç és un art. El consumidor busca que la compra sigui també una experiència, cal generar emocions, busca autenticitat, exclusivitat, busca comerços dinàmics, comerços vius on passen coses que atrauen els clients.

L’Ajuntament, mitjançant la regidoria de comerç, cal que treballi per aconseguir que Figueres sigui l’escenari idoni per aquesta experiència, i aquest escenari cal que inclogui els turistes però sobretot els figuerencs i la gent de la comarca, nomĂ©s aixĂ­ recuperarem el sentiment de pertinença i la capitalitat de l’EmpordĂ . I com ho farem? Doncs sent diferents del que ens envolta, generant valor. Transformem la ciutat en una experiència de consum positiva, lligant l’experiència amb tots els Ă mbits d’oci, culturals, gastronòmics, socials, d’activisme. Amb una ciutat amable, on passejar sigui fĂ cil i còmode, on quedis embadalit aixecant els ulls enlaire, amb aparcaments dissuasius als accessos, i redefinint el cost de l’aparcament de pagament, reduint preus a zones blaves i tambĂ© renegociant les concessions als diferents pĂ rquings… per què no la primera hora gratuĂŻta? Assessorant i ajudants els comerços en la transformaciĂł digital perquè no perdin competitivitat amb les grans superfĂ­cies… aixĂ­ Ă©s com farem que Figueres sigui una ciutat viva, una ciutat competitiva, una ciutat atractiva, una ciutat cosmopolita on tant el resident com el visitant realment se sentin com a casa.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li