Còmic 2019: «Riure per fer del món un lloc millor»

0
1836

Un bon grapat de còmics, actors i acròbates, de casa nostra i una bona colla d’internacionals, faran parada a la ciutat de Figueres aquesta Setmana Santa


 

«Riure per fel del món un lloc millor», diuen els organitzadors del Festival Còmic de Figueres, que tindrà lloc del 17 al 21 d’abril a Figueres amb propostes fresques, algunes de gratuïtes, d’artistes de casa nostra i d’una bona colla d’internacionals. És el cas, entre altres, de la premiada companyia suïssa Baccalà o els acròbates kenians The Black Blues Brothers.

GALA INAUGURAL. El tret de sortida serà dimecres amb la projecció de la pel·lícula Matar a Dios al cinema Las Vegas i amb la protagonista del film Itziar Castro. Tot i això, la gala inaugural tindrà lloc el dia 18 al Teatre Municipal el Jardí (21 h). Es tracta de la gala més «reeixida», segons Xavier Valentí, organitzador del festival al costat d’Agustí Custey. Dijous desfilaran dalt de l’escenari el neozelandès Tygve Wakenshaw, la imitadora Judit Martín, el showman Marcel Tomàs, l’actor Ángel Amieva i la cia. Baccalà. Guillem Albà i La Marabunta seran els mestres de cerimònia.

NOVETATS. En aquesta 12a edició, s’incorpora un nou espai: el Teatre Bon Pastor, que rebrà diumenge l’espectacle infantil de l’argentina Valeria Guglietti (12 h). Per altra banda, l’australià Guru Duru oferirà una discoteca ambulant per descobrir Figueres al ritme de la música amb «Silent Disco Tour», tant dissabte com diumenge (12, 16 i 18 h).

Una producció del festival és la conferència «Dalí còmic», a càrrec de l’humorista Jair Domínguez divendres al Jardí (21 h).

HUMOR CATALÀ. Altres noms del panorama català són Bruno Oro, que presentarà divendres el seu debut literari al Cercle Sport (13 h) o el Mag Lari, que abaixarà el teló de festival, diumenge, amb «25 il·lusions», des del Teatre Municipal (21 h). Dissabte (18 h), La Cate acollirà l’estrena de l’espectacle d’Amieva: «Clownppelia».

ALTRES ACTES. L’actor Pep Vila impartirà un curs «d’imbecil·litat»; l’entitat Grup Iris organitzarà un taller de risoteràpia a l’hospital de Figueres i Ananda Das portarà una sessió de ioga del riure al castell de Sant Ferran. Impro Barcelona oferirà una actuació d’improvisació teatral des de l’escenari de plaça Catalunya, on es concentra l’oferta gratuïta. «Tots els espectacles són rellevants, per a un tipus de públic diferent», diu Xavier Valentí. I és que «riure sempre del mateix no té gràcia».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li