Comerç Figueres aconsegueix empresonar el primer furtador fent d’acusació particular

0
489

Des l’associació de comerciants argumenten: «Figueres és una ciutat tranquil·la i volem que continuï sent-ho. I aquesta és l’única forma de possibilitar una ciutat neta de vandalismes i furts»


Comerç Figueres Associació ha aconseguit aquesta setmana que la justícia empresoni un delinqüent reincident que acumulava diverses denúncies a la ciutat. I esperen que sigui el primer de molts.

Això és així perquè dimarts, després que un establiment patís un robatori amb violència i intimidació mitjançant una arma blanca, l’entitat va dir «prou». I va anunciar que a partir d’ara es personarà com a acusació particular en els processos judicials contra delinqüents reincidents o perillosos que hagin comès furts o algun altre delicte contra establiments la ciutat. Per poder-ho fer, demanen a tots els comerciants (tant si són associats com si no) que denunciïn qualsevol acte vandàlic que pateixin als Mossos d’Esquadra (la policia s’ha compromès a tramitar les denúncies in situ), que sol·licitin una ordre d’allunyament (imprescindible perquè es pugui dur a terme el procés), i que es posin en contacte amb l’associació. A partir d’aquí, els seus serveis jurídics activaran tot l’engranatge.

Un engranatge que, precisament, dimecres ja va donar els seus fruits. Perquè l’autor del furt comès dimarts (D. B. P.) ja ha ingressat a la presó. L’home —de 42 anys, nacionalitat espanyola i veí de Figueres— acumulava diverses denúncies, la majoria de les quals per delictes contra el patrimoni en establiments de la ciutat. Només aquest mes de febrer, s’havia endut almenys 1.850 euros de caixes enregistradores. I el mateix dimecres el jutge en va decretar l’ingrés a presó, tant per aquests furts com per complir una condemna de 4 anys i 3 mesos que tenia pendent.

Des l’associació de comerciants argumenten: «Figueres és una ciutat tranquil·la i volem que continuï sent-ho. I aquesta és l’única forma de possibilitar una ciutat neta de vandalismes i furts». I detallen: «La nostra participació d’acusador popular vàlid i establert, disposarà de la plenitud d’actuació de qualsevol altra acusació: podrà proposar diligències de prova i recerca, participar en totes les fases del procediment, interposar recursos si ho estima necessari, etc. Però sobretot, perllongarà el procés del delicte de forma que aquest no acabi al cap de poques hores amb l’alliberament del delinqüent reincident».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li