Comencen les preinscripcions per a un curs que tindrà 60 grups de P3 i 56 de 1r d’ESO

0
1283

La principal novetat alt-empordanesa del curs vinent serà l’obertura de l’institut escola El Bruel-Empuriabrava


 

El Departament d’Educació va obrir divendres el període de preinscripcions per al curs 2019-2020. Un curs que, a l’Alt Empordà, hi haurà 60 grups de P3 i 56 de 1r d’ESO. Això vol dir que es redueixen les línies de primera escolarització (al curs actual hi ha 71 grups de P3), però augmenten les d’educació secundària (ara n’hi ha 54). Des d’ara i fins al dimarts de la setmana que ve (dia 9), les famílies podran apuntar els menors als centres on volen que cursin els estudis obligatoris (educació infantil, primària i secundària). Posteriorment, entre el 20 i el 26 de juny s’hauran de formalitzar les matrícules (excepte per als alumnes de 2n, 3r i 4t d’ESO, que s’hauran de fer entre el 27 de juny i el 3 de juliol).

Aquests tràmits s’han d’anar a fer a les mateixes escoles i instituts. I una de les novetats d’enguany és que, per primer cop, les preinscripcions per als cicles formatius de grau mitjà i batxillerat també es podran fer per la via telemàtica (les dels cicles formatius de grau superior ja s’havien pogut fer l’any passat).

NOVETATS. El curs escolar 2019-2020 començarà el 12 de setembre per a pràcticament tots els alumnes. Només els cicles de grau superior ho faran el 18 de setembre i les escoles oficials d’idiomes, el 26. I un dels canvis més destacats és que l’avaluació extraordinària de l’ESO, que són els típics exàmens de recuperació del setembre, es traslladaran al mes de juny.

Pel que fa a centres, una de les novetats que ressalta el Departament d’Educació en l’àmbit gironí és la posada en marxa del nou institut escola d’Empuriabrava. Es batejarà com a El Bruel-Empuriabrava, i acollirà tota l’escolarització entre els 3 i els 16 anys. Entre altres beneficis, aquest tipus de centres es creen per facilitar la unitat pedagògica entre etapes i el pas de la primària a l’ESO, i millorar la convivència de l’alumnat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li