Comencen les obres per arreglar el pati del Palau dels Comtes

0
758

Els treballs permetran canviar la pavimentaciĂł del claustre, passar-hi diversos serveis i millorar-ne la imatge


Ahir van començar les obres que han de permetre pavimentar i millorar el pati del Palau dels Comtes de Castelló d’Empúries, també conegut com a convent del claustre de Sant Domènec. Es tracta d’un punt neuràlgic del municipi, ja que comunica diverses dependències municipals (com ara l’Ajuntament, el casal i la sala municipal), i fins ara hi havia una pavimentació de formigó executada en diferents èpoques.

Les obres permetran canviar la pavimentació per adequar-la a l’entorn. A sota de les galeries del claustre s’hi rebaixarà el formigó i s’hi passaran les instal·lacions d’aigua i llum. També es col·locarà pedra de Sant Vicenç, buixardada tallada de tipus llosa romana amb unes mides desiguals, igual que la que hi ha al centre històric. Paral·lelament, l’ala que falta del claustre es remarcarà pavimentada igual que la resta, i es marcarà amb pedra de figueres el lloc on haurien estat ubicats els pilars.

Pel que fa al centre del claustre, es rebaixarà, s’hi passaran les instal·lacions de pluvials i d’electricitat (per a previsió de llum) i el reg automàtic, i es desplaçarà el punt de càrrega de vehicles elèctrics. La pavimentació es farà amb peces de ceràmica rectangular, que es col·locaran en forma d’espiga. Al mig s’hi tornarà a posar l’escut de la vila, però fet amb ferro Corten i muntat en un rombe de pedra. I a les quatre cantonades s’hi plantaran arbustos.

Està previst que les obres durin uns cinc mesos. Mentrestant, el claustre estarà tancat a tota classe de vehicles, que hauran de fer ús d’altres zones habilitades.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li