Comencen les obres al carrer Major de la Jonquera, que estarà tallat set mesos

0
838

La reforma integral del carrer es complementarà amb una ordenança per homogeneïtzar l’ocupació de la via pública


 

Aquesta setmana es començaran a executar les obres per arreglar el carrer Major de la Jonquera, que abastaran el tram comprès entre el CAP (on comencen les llambordes) i la plaça d’Àries Comellas. Es tracta d’una reforma integral que permetrà canviar el paviment, canviar el mobiliari urbà, instal·lar un enllumenat nou i reformar la xarxa de clavegueram (per poder separar les aigües fecals de les plujanes). A més, s’aprofitarà per passar tot el cablejat de la fibra òptica i de la instal·lació de futures càmeres de seguretat al municipi.

Els treballs tindran un termini d’execució d’uns set mesos i es dividiran en dos trams. Començaran pel sector sud perquè la plaça d’Àries Comellas no s’hagi de tancar fins al juny. El carrer, però, sí que s’haurà de tallar quan comencin les tasques. I per garantir la mobilitat, es canviarà el sentit del carrer Molí d’en Bosch (el que voreja el parc d’en Lloveras) per dirigir els vehicles directament als pàrquings. A més, també s’habilitaran diverses àrees de càrrega i descàrrega a la zona.

NOVA ORDENANÇA. Aquesta millora es va començar a gestar el 2016, quan l’Ajuntament va presentar tot un estudi per revitalitzar el carrer. Ja aleshores, van pactar que hi havia d’haver un binomi publicoprivat per oferir més atractius als empresaris que hi volguessin obrir un negoci. I per aconseguir-ho, amb el projecte del carrer l’Ajuntament també va encarregar un estudi de façanes. Perquè tal com recorda l’alcaldessa, Sònia Martínez, a partir d’aquí redactaran una ordenança per homogeneïtzar tota l’ocupació de la via pública (façanes, retolació, senyalització…). I el pressupost d’aquest any ja reserva una partida de 50.000 euros en subvencions per a l’arranjament de façanes («per ajudar una mica a fer aquest embelliment», explica Martínez).

PRESENTEN EL DIRECTOR D’OBRA. Martínez admet que, per la ubicació física i estratègica del carrer, «aquesta serà una obra complicada, perquè són 28 setmanes»; però assegura que «s’ha de fer». Això no obstant, per minimitzar les afectacions, volen fomentar molt la comunicació amb els veïns i els comerciants. Per aconseguir-ho, han contractat els serveis d’un director executiu de l’obra que estarà a la seva disposició. Durant unes hores treballarà a peu de carrer, vetllant pel correcte desenvolupament dels treballs i perquè es compleixin els terminis; i tres dies a la setmana durant una hora atendrà veïns i comerciants des d’un despatx de l’Ajuntament.

A més, el consistori està parlant individualment amb totes les persones que tenen entrades i sortides de vehicles en el tram afectat. I per explicar tot això, dimarts passat van organitzar una reunió informativa als Porxos de Can Laporta.

Leave a Reply

Sigues el primer a comentar!

Notificar-li
avatar
wpDiscuz