Comencen a vendre paquets als turistes perquè tota la comarca es beneficiï del TAV

0
1095

Els 300.000 viatgers que durant el 2015 van passar per l’estació del TAV de Figueres-Vilafant van generar un impacte econòmic de 5 milions d’euros, 3,5 dels quals eren impacte directe. D’aquests diners, però, 2.005.000 euros es van quedar a Figueres. Això fa que la valoració global de l’arribada de l’alta velocitat sigui positiva quant a l’ús i el retorn, però no quant al seu aprofitament territorial. Tal com admet el regidor de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Figueres, Manel Toro (que també és conseller comarcal de Promoció Econòmica), “la comarca no s’està aprofitant suficientment de l’AVE”. Per això, afegeix, “cal aplicar el pla estratègic de dinamització comarcal que ja tenim fet”.
Aquest pla inclou una sèrie d’accions concretes que els actors de promoció econòmica de diversos municipis han de treballar conjuntament. I tal com explica Toro, en l’última reunió que van mantenir, ara fa tres mesos, “es va encaixar la peça que ens faltava”: van trobar una agència de viatges que vendrà paquets turístics amb activitats per tot l’Alt Empordà. De fet són dues les empreses que des de finals del 2015 ja estan treballant en aquesta oferta, i aquest any ja l’han començat a comercialitzar.
resultats de l’estudi. Les dades sobre l’impacte del TAV s’extreuen d’un estudi encarregat per l’Ajuntament de Figueres. Durant el 2015 es van fer 990 enquestes que van permetre definir tant el perfil dels usuaris (300.000, segons Renfe, tot i que es van vendre 470.752 tiquets) com les seves motivacions.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li