Comencem!

0
1495

Aquest cap de setmana s’ha constituït el nou Ajuntament de l’Escala, igual que el de tots els pobles i ciutats del nostre país.

Des del grup d’ERC hem vingut a treballar. A treballar per l’Escala, per la seva gent i pel seu futur. Hem vingut a avançar. A avançar cap a un model de poble del futur, sostenible, feminista, econòmicament pròsper i socialment just. Hem vingut a contribuir. A contribuir a fer de l’Escala el millor lloc del món, a aportar idees i a intentar aplicar-les. Hem vingut a proposar, a construir i a ser útils. I aquest és el nostre objectiu.

Aquesta legislatura, però, amb el panorama que ens han deixat les eleccions municipals, ho fia pràcticament tot a la voluntat d’entesa, de diàleg i de construcció conjunta que adopti l’equip de govern que, sens dubte, ha obtingut una majoria plenària molt àmplia. Una majoria que només permetrà el debat polític i la confrontació d’idees si, de veritat, el govern té ganes d’escoltar a la part del poble que ha apostat per altres opcions polítiques.

A nosaltres ens ha tocat liderar l’oposició i ho farem amb la voluntat i l’objectiu que abans he exposat però, també, amb el rigor i la fiscalització que s’espera de nosaltres. De forma ferma i sense embuts; essent clars en tot allò en què diferim i que no entenguem com a positiu pel poble i per a la seva gent, i lluitant pels interessos dels escalencs i les escalenques, però amb la mà estesa sempre a col·laborar per tirar endavant projectes col·lectius que beneficiïn la vida dels nostres ciutadans i que facin avançar positivament l’Escala.

Intentarem fer realitat els projectes i les mesures que presentàvem en el nostre programa de govern per aquestes eleccions; proposant, col·laborant i sumant. Ho farem des de la sala de plens, però també ho farem des de l’equip d’ERC, que no tindrà un lloc al ple. Treballant en l’alternativa de govern republicana en la qual hem cregut i seguim creient. En una alternativa que volem enfortir i fer créixer durant els popers anys. Regant la llavor del canvi, que el dia 26 vam aconseguir plantar.

I tot això ho farem sense oblidar els valors republicans que uneixen i vertebren el nostre espai ideològic. Valors republicans que es fan realitat només des de la base, des de tots els pobles i ciutats del nostre país. Estem en un moment transcendental de la nostra història; amb presos i preses polítiques, amb exiliats i exiliades i amb desenes de persones amb causes obertes per complir amb el mandat democràtic de la ciutadania, només per deixar votar. A poques setmanes de conèixer la sentència del judici de la vergonya, els tres regidors d’Esquerra Republicana ens refermem en el nostre compromís amb els valors de la república catalana i amb el mandat de l’1 d’octubre. Perquè la llibertat del país, igual que el mandat municipal, no va en contra de res ni de ningú, això va de projectes de futur, d’anar a favor dels drets i les llibertats i de construir un país millor.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li