Comença la verema de la DO Empordà que preveu produir un 5% més de vi

0
1690

Tot i les dificultats meteorològiques, els experts apunten que el raïm produirà vins de molt bona qualitat


 

Tal com diu la dita “A l’agost recull el most”, aquest any la DO Empordà ha començat la verema una setmana i deu dies abans que altres edicions a causa de les altes temperatures. Dilluns, els cellers amb segell denominació d’orígen Empordà van començar la verema de raïm. La previsió d’enguany és augmentar un 5% més de producció de vi que l’any passat, tot i la intensa gelada de l’abril i la forta pedregada del juny. El que també es preveu és que serà un raïm excel·lent.

Primer es colliran les varietats primerenques, com el moscatell de gra petit. I al setembre es recollirà el gruix més important de producció que s’allargarà fins a l’octubre. La mitjana de la producció de la denominació se situa en els 60.000 hectolitres anuals, encara que l’any passat ja va ser un 10% inferior respecte a anteriors edicions.

BONA SALUT DE LES VINYES. Segons informen des de la DO Empordà, l’estat sanitari de les vinyes de la denominació tenen bona salut. Enguany el clima “òptim” està facilitant arribar a la verema amb el 100% del fruit sa. Això els permet ser optimistes amb les aptitud enològiques del raïm, ja que s’espera que repercuteixi en una molt bona qualitat dels vins per aquest any.

AGRUPACIÓ DEFENSA VEGETAL DE LA DO EMPORDÀ. Amb l’inici de la verema, s’ha posat en marxa l’Agrupació de Defensa Vegetal de la DO Emporda. Aquest és un servei d’assessorament tècnic de la vinya per als viticultors que formen part de l’agrupació. Els professionals aconsellaran els viticultors sobre els mètodes més racionals i sostenibles en el tractament de les vinyes. Una de les línies de treball és el control i seguiment de les plagues i malalties de les vinyes. A Catalunya, actualment hi ha un centenar d’associacions de defensa vegetal actives que lluiten contra els agents nocius dels vegetals a les vinyes.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li