Comença la vacunació de la grip

0
1083

S’han habilitat espais alternatius per evitar concentracions de persones de risc als CAP


«Els grups de risc davant la grip i la Covid-19 són molt similars i, per això, en el context actual de pandèmia, encara és més important augmentar la vacunació contra la grip en les persones en què està recomanada». Ho va dir dijous la consellera de Salut, Alba Vergés, que recorda que en molts casos els símptomes són similars i «evitar casos de grip evita haver de fer el diagnòstic diferencial amb la Covid».

Precisament el mateix dijous va començar la campanya de vacunació contra la grip. Una campanya que aquest 2020 s’ha avançat un parell de setmanes respecte del 2019, i que serà diferent de les anteriors a causa del coronavirus: enguany la major part de les vacunes no es posaran als centres d’atenció primària (CAP), sinó que s’han habilitat un total de 13 espais alternatius perquè la població de més risc s’hagi de desplaçar als centres mèdics. L’objectiu: evitar aglomeracions als CAP i als consultoris locals, i garantir que es compleixen totes les mesures anti-Covid.

Així, algunes infermeres i auxiliars dels EAP (equips d’atenció primària) es desplaçaran a locals cedits pels ajuntaments o, en el cas de Figueres, carpes que s’instal·laran a fora dels CAP. Però tot i així –excepte en el cas de l’Escala– els usuaris hauran de demanar cita prèvia, ja sigui a través del web de La Meva Salut, o trucant directament al dispensari.

Recordem que la vacuna es recomana especialment a gent gran, persones que pateixen malalties cròniques, embarassades, professionals del servei sanitari, treballadors de serveis essencials i, enguany, també al col·lectiu de docents.


  • Pots consultar els llocs on es posaran les vacunes, aquí.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li