Comença la construcció d’una xarxa de calor de biomassa

0
935

Aquest sistema sostenible té un pressupost de 590.000€ i representarà un estalvi energètic i d’emissions


A Roses han començat les obres de construcció d’una xarxa i una central de producció de calor per a caldera de biomassa, que permetrà donar servei de calefacció i aigua calenta a diversos equipaments esportius municipals. El projecte compta amb un pressupost de 590.000 euros i està finançat pel fons Feder.

La piscina municipal, el pavelló poliesportiu i l’estadi del Mas Oliva són els equipaments que es beneficiaran de la instal·lació. Això representarà un important estalvi energètic i d’emissió de CO2. La nova xarxa, a més, preveu possibles ampliacions per poder incloure altres instal·lacions municipals en un futur.

L’actuació permetrà un estalvi anual de 174 tones de CO2 (l’equivalent a les emissions de 174 vehicles), així com un estalvi de 767.000 kwh per any de gas. La producció de calor es realitzarà amb biomassa forestal, amb un consum anual previst de 267 tones d’estella forestal provinent de boscos gestionats de manera sostenible.

Les obres s’han iniciat amb el tancament de la zona de treball on s’ha de construir l’edifici per acollir la instal·lació. Això afectarà parcialment l’aparcament posterior de la zona esportiva.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li