Comença el procés de desnonaments a les cases de l’Incasòl del barri gitano

0
449

Algunes demandes per desnonaments al barri de Sant Joan ja tenen data de judici. És l’inici de l’operatiu urbanístic que hauria d’acabar amb l’enderrocament de les 44 cases de l’Incasòl, ocupades majoritariament de manera il·legal per famílies d’ètnia gitana. Segons fonts municipals, després dels informes fets per l’Agència Catalana de l’Habitatge, ja han entrat 20 demandes als jutjats per fer efectius aquests desnonaments. En faltarien, per tant, 14 més.
L’àmbit urbanístic va centrar la reunió d’ahir de la comissió del Barri de Sant Joan que es va fer a l’Ajuntament. Es va presentar el pla d’acció a la zona per al 2015. Un dels punts és precisament el de les 44 cases que són propietat de la Generalitat. Ara caldrà esperar el procés judicial i veure si la justícia dóna el vistiplau o no als desnonaments. Acabat aquest procés en cadascun dels 44 casos, l’Agència Catalana de l’Habitatge, és a dir, la Generalitat, ja tindria mans lliures per desfer-se d’uns habitatges degradats i un motiu de conflictes. Tot i això, i després que el jutge decideixi, tant l’Ajuntament com la Generalitat contractaran una empresa perquè segueixi els casos de desnonaments i informi els afectats sobre els reallotjaments.

Actuació al carrer ochoa. Una altra mostra que el tema urbanístic agafa força i que els resultats es podrien fer visibles aviat són les obres que s’iniciaran a l’abril al carrer Ochoa. Tenen un pressupost de més de 67.000 euros i l’àmbit d’actuació és de 1.200 metres quadrats aproximadament. Agafant com a referència la cruïlla entre el carrer Ochoa i el carrer Mandri, cap al nord, es faran millores en el paviment que quedarà a un sol nivell tant per a vianants com per a vehicles. El perquè es farà una plataforma única s’explica per la voluntat de connectar l’espai amb un solar lliure. En aquest solar s’hi ha d’instal·lar un mòdul prefabricat que farà les funcions de centre cívic. L’equipament provisional farà 150 mentres quadrats i servirà per a reunions socials del barri.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li