Comença el procés a Palol-Sabaldòria

0
839

L’arquitecte Joan Falgueras va explicar in situ com va ser la rehabilitació de la masia, i el regidor de cultura de Vilafant, Xavi García, va mostrar l’espai exterior amb les diferents troballes arqueològiques que s’hi han fet al llarg de les diferents campanyes d’excavacions


Una trentena de persones van participar dissabte en la visita guiada que va organitzar l’Ajuntament de Vilafant per donar el tret de sortida al procés participatiu per definir els usos de Palol-Sabaldòria. Durant la jornada es va donar a conèixer l’espai, de 9.000 m², perquè els veïns hi poguessin descobrir totes les possibilitats. L’arquitecte Joan Falgueras va explicar in situ com va ser la rehabilitació de la masia, i el regidor de cultura de Vilafant, Xavi García, va mostrar l’espai exterior amb les diferents troballes arqueològiques que s’hi han fet al llarg de les diferents campanyes d’excavacions.

Posteriorment, la consultoria IDEES, encarregada de dinamitzar el procés participatiu, va començar a recollir les primeres propostes dels assistents in situ. Els assistents van rebre un qüestionari per fer arribar les seves idees sobre els futurs usos. Unes preguntes que també estaran disponibles al web de l’Ajuntament durant el proper mes. I un cop recollides totes les idees dels veïns, començarà una segona fase que inclourà debats i tallers participatius.

L’alcaldessa, Consol Cantenys, va explicar: «Tenim la sort de tenir un gran patrimoni, tant amb les restes arqueològiques com tot l’interior de la masia, per això hem cregut important ensenyar-lo i donar tota la informació perquè els veïns i veïnes puguin participar en aquest procés que hem arrencat». Recordem que la masia està en la seva darrera fase de rehabilitació.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li