Comença el curs polític a l’Ajuntament amb la voluntat de refer ponts de diàleg

0
480

Dimarts va començar el curs polític a l’Ajuntament de Figueres amb el primer ple de la temporada, que ha estrenat dia i hora de celebració, ja que a partir d’ara han passat a fer-se els primers dimarts de mes a partir de les set de la tarda. La sessió es va perllongar fins a dos quarts d’11 amb una pausa d’un quart d’hora que l’alcalde va decidir fer abans de passar al sempre controvertit capítol de precs i preguntes.
En la seva intervenció inicial, Santi Vila va dir que “reprenem el curs polític amb força perquè a ningú se li escapa que tindrem dificultats i esculls, però amb la voluntat de servir a la comunitat”. La sessió va començar amb la incorporació del nou regidor de CiU, Jordi Masquef, que substitueix Mercè Castelló, i l’anunci formal de la renúncia del republicà Francesc Canet, si bé la seva substitució no es farà efectiva fins el ple d’octubre amb l’entrada d’Esteve Gratacós, que com és sabut passarà a ser regidor no adscrit després que ERC hagi partit peres amb la seva formació, Acció Municipal de Catalunya (ACM), amb la qual van concórrer junts a les passades eleccions municipals.
En general, el primer ple del nou curs polític va transcórrer de forma relativament plàcida, amb debats i crítiques però mantenint les formes. Com és habitual, alguna de les intervencions de la portaveu del PP, Maria Àngels Olmedo, va sacsejar l’ambient, especialment quan va afirmar que “algú ha de dimitir” en relació a l’errada que va cometre l’Ajuntament, a mitjan agost, en enviar el projecte de nova canonada d’aigües com una conseqüència de l’afecció dels incendis forestals.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li