Com ser ‘hacker’ per controlar els fills adolescents

0
419

La constant evolució de les noves tecnologies i el canvi d’hàbits dels adolescents -que cada cop es tanquen més a la seva habitació per navegar per Internet- ha propiciat, en els darrers anys, el sorgiment de diversos debats entorn de la inseguretat que pot suposar l’accés a la xarxa per part dels més joves. Xats, fòrums i pàgines web sobre temes polèmics com ho poden ser la violència, la pornografia, les sectes o les drogues (entre molts altres) poden arribar a ser molt perillosos per a una franja d’edat que generalment, a part de distanciar-se dels adults, és més sensible a intentar descobrir coses noves. I els perills que la visualització d’aquests llocs i les relacions que es poden establir per Internet poden suposar per als adolescents preocupen cada cop més els pares, que veuen com els seus fills són els que acaben controlant la situació perquè dominen més les noves tecnologies.
A més, també s’ha detectat que la suposada privacitat que permet la xarxa ha fet incrementar els casos de coaccions entre els joves. Perquè si fins fa uns anys l’anomenat l’assetjament escolar es quedava a dins del centre, actualment s’estén fora de les aules a través de la xarxa o dels missatges al mòbil.
Per intentar minimitzar els riscos d’aquest nou panorama, els Mossos d’Esquadra fa temps que estan impartint xerrades tant als joves com als pares. Sota el títol d’Internet Segura, les sessions tenen per objectiu informar dels perills potencials que pot contenir la xarxa, alertar de les activitats il·lícites que se’n poden derivar o de què poden ser víctimes els adolescents i, alhora, esdevenir un canal de comunicació entre les forces policials i els pares, joves i educadors. Fins ara, però, els progenitors es trobaven amb un problema: els Mossos els informaven dels riscos a què s’exposaven els seus fills, però no els donaven les eines necessàries per intentar-los evitar. I si volien establir algun control sobre les connexions del seu fill, s’havien de posar en contacte amb un informàtic pel seu compte.
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li