Com saber on són els boscos marins a través d’una app

0
690

El Departament d’Acció Climàtica destinarà un total de 3.300.000 € a l’elaboració d’aquest mapa


Fins a 9.300 hectàrees de boscos marins del litoral català es podran trobar en un mapa GPS per evitar que les àncores dels vaixells i les embarcacions els malmetin.

APP FANCAT. El Departament d’Acció Climàtica de la Generalitat ha impulsat aquesta aplicació perquè les embarcacions puguin saber on hi ha aquests boscos a través del telèfon mòbil. L’aplicació, que porta per nom FanCat, destaca perquè no cal tenir cobertura per poder consultar el mapa cartogràfic, ja que es troba emmagatzemat al dispositiu de l’usuari. Des del Departament consideren que fan un «salt endavant» en la conservació d’aquests boscos marins que, recorden, constitueixen ecosistemes idonis per a la reproducció i creixement de moltes espècies, algunes d’interès pesquer com l’escórpora, la sèpia, el roger o l’orada.

L’ESCALA. Durant la presentació d’aquesta nova aplicació, la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, explica que el problema és que les embarcacions «tiren l’àncora a cegues» i «destrossen les mates de posidònia». Jordà no vol «assenyalar ningú», sinó protegir i preservar el fons marí. «Avui ho posem fàcil als patrons de les embarcacions. A partir d’ara podran saber si estan a sobre d’una praderia. Ja no val dir que no ho sabien», destacava la consellera.

CONSCIÈNCIA COL·LECTIVA. Aquesta eina «ajuda i dona un servei molt destacable», Jordà afegeix que «no n’hi ha prou». «Cal prendre consciència col·lectiva de la importància d’aquestes praderies i cal tenir en compte que es destrossen en un moment i la seva regeneració és extremadament lenta», afegia la consellera. El Govern calcula que hi ha unes 33.000 embarcacions i això incrementa el risc dels fons marins.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li