Col·laboració a tres bandes per fomentar la inserció en l’àmbit de la construcció

0
409

Conveni entre la Fundació OSCOBE, el Consell Comarcal i la UEC, en el marc del programa incorpora de la Fundació ‘la Caixa’


La Fundació OSCOBE (que treballa per inserir persones en risc d’exclusió), el Consell Comarcal de l’Alt Empordà i la Unió d’Empresaris de la Construcció (UEC) han signat un acord de col·laboració per potenciar la formació i la inserció laboral en el sector de la construcció a l’Alt Empordà. El conveni s’emmarca en el programa Incorpora de la Fundació “la Caixa”.

La primera acció que han impulsat conjuntament els tres organismes és el disseny i execució d’una acció formativa Incorpora d’auxiliar de construcció. Durant la formació, s’ha capacitat tècnicament els participants a partir d’una formació bàsica específica del sector, alhora que s’han potenciat les seves competències transversals. A més, també s’han fet pràctiques no laborals en diverses empreses de la comarca.

Per a portar a terme aquesta acció formativa, el Consell Comarcal ha facilitat els espais necessaris a Figueres i rodalies per a la selecció de les persones participants i la formació en competències transversals. També ha col·laborat en la difusió activa del curs, en la derivació de joves interessats, i en el suport i seguiment global de la formació. La UEC, per la seva banda, ha facilitat la col·laboració activa de les empreses associades de la comarca, que han participat com a col·laboradores en la formació tècnica i de prevenció de riscos laborals, així com acollint els participants en les pràctiques no laborals. I la Fundació OSCOBE ha liderat el procés, fent tot l’acompanyament i acció tutorial als participants, assumint la formació en competències transversals, i coordinant les pràctiques no laborals.

Actualment els participants del curs estan en fase de formació tècnica i pràctiques no laborals a l’empresa, i ja han finalitzat la formació en competències transversals. Les tres entitats en fan una valoració «molt positiva», i destaquen que «de moment ja s’ha generat una inserció, en una de les empreses col·laboradores, i la previsió és que se’n produeixin més».

La presidenta del Consell Comarcal, Sònia Martínez, destaca: «Aquesta col·laboració publicoprivada ens permet promoure la responsabilitat social de les empreses amb la inserció laboral de persones en situació de vulnerabilitat». I el coordinador del programa Incorpora, Roger Casero, afegeix: «Aquest és un clar exemple de sumar per multiplicar, sumar petits esforços de les empreses, del món social i de l’administració en un projecte concret que multiplica les oportunitats de formació i posterior inserció laboral de persones que estan en recerca de feina i que, per algun motiu, tenen majors dificultats per accedir al mercat laboral». Està previst que aquesta col·laboració a tres bandes tingui continuïtat en properes edicions d’aquesta acció formativa, així com poder oferir el servei Incorpora a les empreses associades de la comarca.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li