Claven 3.000 creus grogues a les platges en protesta «per la mort de les llibertats»

0
1458

Els CDR van construir i pintar les creus a Navata, i un cop clavades hi van escriure missatges com «justícia» o «democràcia»


 

De les carreteres al front marítim. Quatre dies després del bloqueig viari, les platges del Port de la Selva, Cadaqués i Argelers (Catalunya del Nord) es van despertar dissabte plenes de creus grogues. En total n’hi havia 3.000 (1.500 al Port de la Selva, 1.200 a Argelers i 300 a Cadaqués). I un cop clavades, els voluntaris hi van escriure missatges com «llibertat», «justícia» o «democràcia».

L’acció, que es va fer de manera coordinada als tres municipis, estava convocada pels Comitès de Defensa de la República (CDR), que a través d’un comunicat van explicar que era una denúncia «per la mort de les llibertats civils i dels drets polítics». «Ens mobilitzem per defensar els valors de la democràcia i la llibertat, i aconseguir un país més lliure, just, igualitari i solidari», deien. A més, van revelar que les creus les van fabricar i pintar els mateixos veïns a l’Alt Empordà.

Una de les voluntàries que hi va participar és la Blanca, que considerava «molt adient» protestar amb les creus coincidint amb la Setmana Santa i va reconèixer que molts turistes els preguntaven el significat de l’acte. Una d’aquestes turistes era l’Ida Andvad, noruega que fa anys que viu a Terrassa. Va dir que troba «molt bé» que es facin aquest tipus d’actes perquè «ajuden a prendre consciència» del que està passant.

La idea inicial era fer 8.000 creus i reproduir l’acte a diversos pobles de la Costa Brava, però circumstàncies com la detenció de Puigdemont van fer que s’avancés més del previst. Tot i això, els CDR mantenen la voluntat que l’acte sigui itinerant. De fet, el mateix dissabte al vespre van retirar les creus i en els pròxims dies tenen previst clavar-les a altres pobles.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li