Clarividència

0
1212

Hi ha dues Maria Àngels Olmedo. La ciutadana i amiga amb qui participem de moltes conjuntures i la política amb carnet. Amb la primera compartim moltes reflexions, amb la segona pràcticament res.

La política sistèmica s’ha anat tornant un discurs monòton on la militància ens vol fer veure quins són els bons (els del seu carnet) i quins els dolents (la resta). La persistència dels vells maniqueus, que parlaven d’un Déu bo i d’un altre dolent, té encara una trista pervivència.

Crec que no es pot escriure pel dictat d’un carnet sinó analitzant els fets i la realitat. En la seva proclama (o potser pamflet) ens intenta fer veure que hi ha un Estat bo (quan el governa el PP) i que els seus soferts militants figuerencs ens proveeixen el millor per a les nostres vides.

En el seu article “Prou, recuperem el seny”, aquí a HORA NOVA, ens posa tres exemples per certificar la bonhomia del govern de Madrid: la rotonda de la plaça del Sol, la participació en l’obra de la casa natal de Dalí i el pàrquing del solar de la seguretat social. És tot? Res més?

Si tenim capacitat per veure les coses de forma clara, especialment en el sentit d’entendre-les (clarividència), veurem que el programa de construir rotondes de part de l’Estat a l’N-IIa al llarg del seu pas per la ciutat es va acabar en temps de Montse Palma que va deixar de ser regidora d’Urbanisme el 2004, ara fa tretze anys; que la subvenció de l’Estat per a la casa natal de Salvador Dalí ve de l’època de la ministra Carmen Chacón, que va deixar de ser ministra el 2011, ara fa set anys. És a dir en l’última dècada, aquestes són les úniques aportacions que fa el “Gobierno de España” a Figueres? Un balanç lamentable.

En el marc competencial queden grans intervencions en infraestructures que l’Estat ha de fer. El pas de l’eix pirinenc per la ciutat, el desdoblament de l’N-II i la solució definitiva de les dues estacions de ferrocarril (pas a nivell inclòs) de Figueres.

En el decurs dels últims deu anys, en el marc d’una crisi econòmica brutal, els figuerencs i empordanesos no hem parat d’aportar a l’Agència Tributària tones d’euros en totes les variants d’impostos. La contrapartida ha estat un insult al gest tributari dels contribuents. No seré dels qui faci servir l’”Espanya ens roba” sinó el que el govern del PP, lluny de complir amb els seus compromisos amb el territori, ens envia massivament policies per atonyinar-nos. Encara ens cal més seny?

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li