Clam a favor de la funcionalitat

0
1060

El consens per a la construcció del reclamat tercer pavelló a Figueres sembla més compacte que mai. Si més no, això és el que es desprèn de la reunió que van mantenir dimarts passat representants de diversos clubs locals amb l’alcaldessa Marta Felip i el regidor d’Esports César Barrenechea, una troballa que va reflectir la proposta de les entitats amb referència a com ha de ser el futur equipament. “El que demanem és que es prioritzi la funcionalitat i que l’espai de les pistes siguin els adients per poder entrenar i jugar. A l’Ajuntament li hem comentat que sigui un pavelló on pugui haver molta mainada alhora. Posem per davant els requeriments d’espais i serveis que no pas l’estètica”, explica Oriol Rabert, president de l’Adepaf Figueres, abans de valorar la “bona predisposició” que van percebre de l’equip de govern per tirar endavant la infraestructura.
Durant la reunió es van posar un parell de propostes damunt la taula: un avantprojecte fet el 2010 que planteja un pavelló de 45 metres per 27 i una altra opció de 60 metres per 32, tots dos casos compostos per tres pistes transversals. No obstant això, del que es va parlar sobretot va ser d’una tercera via plantejada pels clubs composta d’unes característiques concises, entre les quals un aforament reduït a unes 300 localitats, una bona accessibilitat i un aparcament que concordi amb la capacitat del pavelló: “Els vam transmetre les mides que podríem necessitar i la distància que hi hauria d’haver entre les pistes (uns dos metres) per poder entrenar i jugar simultàniament. No calen moltes grades, per això ja tenim el pavelló poliesportiu. El que volem és utilitat, no fa falta un pavelló impressionant, sinó un espai amb tres pistes que tingui equipaments bàsics com uns bons vestuaris, una sala de reunions o un bar”, diu Jordi Jaume, president del Vòlei Figueres.
Per al president de l’Escolàpies Figueres, Ramon Pastoret, el projecte encara es troba “molt a l’inici”, un context que “hauria d’ajudar a tirar endavant un pavelló amb els termes que tots voldríem”. “Hauria de ser un espai molt funcional i pràctic pel tipus d’esportista que tenim, hem de fugir de les coses que puguin ser molt grans”, afegeix Pastoret, que també matisa la idea que persegueixen: “A vegades quan parlem de funcionalitat es comet l’error de pensar que es vol fer una cosa molt senzilla, i tampoc es tracta d’això. El que volem és que sigui un equipament ben fet, que duri i que no tingui elements innecessaris”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li