CiU perd 4.178 vots

0
951

L’Alt Empordà continua sent blau, tot i que la força hegemònica, CiU, ha perdut 4.178 vots. Això és tradueix en 17 regidors menys i en també en menor nombre de consellers comarcals (es passa dels 18 als 15). El fenomen ERC repunta i sembla que supera la davallada del 2011, quan molts dels seus electors li van voler donar un vot de càstig. Els republicans han aconseguit 11.299 vots a l’Alt Empordà, un fet que representa el 22,55% dels sufragis. Això es tradueix en 141 regidors i nou consellers. L’anyl 2011 ERC va obtenir una representació de 79 edils i cinc consellers. La coalició de CiU, però, té segons els resultats de diumenge 17.771 votants.
El PSC i la seva marca blanca han baixat en nombre de vots, malgrat que es conserva el feu de l’Escala i Vilafant. En aquests dos municipis han guanyat els candidats socialistes però en el cas de Vilafant, Consol Cantenys ha perdut la majoria. A Figueres, l’alcaldable socialista, Pere Casellas, ha aconseguit redreçar la davallada del 2011 i ha passat del dos regidors a tres. Malgrat tot, el PSC va obtenir 10.295 vots fa quatre anys i ara ha baixat als 7.397. La crisi a escala estatal s’ha notat i també els efectes a la seu del carrer Nicaragua. A tot això s’hi sumen canvis com el de Colera, que ha deixat el PSC perquè el seu alcalde i candidat a la reelecció ha canviat les sigles socialistes per les de CiU.

VALORS EN ALÇA. El pròxim mandat i els esdeveniments futurs diran si les pujades de la CUP i Ciutadans es consoliden en pròxims comicis. El cas, però, és que aquestes formacions són les que han recollit més instantànies de celebració. La CUP ja va obtenir representants fa quatre anys i fins i tot l’alcaldia de Viladamat, però en aquestes eleccions la Candidatura d’Unitat Popular ha aconseguit 2.156 vots dels 982 del 2011. Ja no es tracta d’una força residual amb l’1,93% de sufragis sinó que passa al 4,30%.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li