Cintes d’obra i xiulets a Roses pel retard del nou edifici del CEIP Montserrat Vayreda

0
797

Uns 150 alumnes i pares s’han concentrat als terrenys on ha de construir-se el nou CEIP Montserrat Vayreda de Roses per protestar contra el retard que pateix la construcció de la nova escola. Aquest curs, el centre ja fa sis anys que funciona en mòduls prefabricats, i fins i tot ha estat en dos emplaçaments diferents sense que hagin començat les obres. ‘Es donarà la situació que hi hauran nens que hauran passat tota l’educació infantil i la primària fent classes en barracons’, ha criticat la presidenta de l’AMPA, Imma Turigas. Coincidint amb l’inici del curs, els alumnes han lluït cintes d’obra i han fet una protesta amb xiulets i crits com ‘Manifestació, al cole fa calor!’.

D’ençà que ara fa sis anys es va posar en funcionament, el CEIP Montserrat Vayreda de Roses ha estat en dos emplaçaments diferents. I sempre en mòduls prefabricats. A més, durant aquest temps, el centre s’ha començat a desdoblar i els pares critiquen que a les molèsties que els comporten els barracons, ara s’hi ha de sumar també la manca d’espai.

‘El primer emplaçament de l’escola es va haver de traslladar perquè l’espai era insuficient; però van passant els anys i veiem que no comencen les obres’, ha criticat la presidenta de l’AMPA. El nou CEIP es preveu construir en uns terrenys de la zona de la Vinyassa, a tocar del camp de futbol. Fins ara, però, Educació no ha mogut fitxa.

Per fer sentir el seu malestar, a les 9 del matí, aquest any els alumnes no han anat a classe. En comptes d’això, 150 nens i pares s’han concentrat a la zona on s’ha de construir l’escola definitiva. Per reclamar que es comencin a posar totxanes, els alumnes han fet una protesta simbòlica i s’han penjat talls de cinta d’obra.

Després, han fet sonar xiulets i han cridat consignes a l’uníson com ‘Volem l’escola d’obra ja!’ o bé ‘Manifestació, al cole fa calor!’. La presidenta de l’AMPA ha explicat que el projecte del nou edifici del CEIP està pendent d’acord de Govern, però que fins ara ‘tot són paraules i no acabem de veure res’. Imma Turigas ha concretat que, segons les previsions més optimistes, si les obres es desencallessin aquest curs, caldria esperar encara dos anys més fins a tenir el nou edifici.

‘Això suposarà que hi hagi nens que hauran passat tota l’educació infantil i la primària fent classes en barracons, i en unes condicions que no són les òptimes’, ha criticat. I ha afegit: ‘Ja és hora que comencin a posar totxanes, ja n’hi ha prou i volem que se’ns escolti perquè això és una mica penós’.

La protesta d’aquest matí, que ha durat aproximadament una hora, ha comptat amb el suport de la direcció del centre. La directora del CEIP, Montse Testar, ha explicat que durant tot el temps que porten en barracons ‘ens hem buscat molt la vida perquè els nens estiguin bé’. Tot i això, la directora ha criticat que ‘a mida que passen els anys, més que el fet que encara hi som, ens preocupa quan més hi serem’.

Montse Testar també ha definit ‘d’incongruent’ la política del Departament d’Educació. ‘Segueixen faltant escoles d’obra a Catalunya i es treballa en altres projectes que no són una prioritat; el primer són les escoles i les plantilles’, ha ressaltat.

Suport de l’Ajuntament
La concentració dels alumnes del CEIP Montserrat Vayreda ha comptat amb el suport de l’Ajuntament, i a la protesta hi ha assistit tant representants del govern com de l’oposició. El regidor d’Educació, Antoni Rodríguez, ha declarat que ‘els pares tenen tota la raó de queixar-se, perquè fa sis anys que els seus fills estan en mòduls’.

Rodríguez també ha precisat que, durant els darrers tres anys, el nou govern sorgit de les eleccions municipals ha pagat el trasllat de l’escola d’un emplaçament a un altre. ‘Entre ajudes per llibres de text i tot plegat, portem invertits 1 milió d’euros: l’Ajuntament ha fet un esforç i es posa al costat dels pares, i el que cal és demanar que durant el 2011 el Govern prioritzi la nostra escola’.

El proper dia 15 de setembre el regidor també ha avançat que hi ha una reunió prevista amb el director general d’Educació per tractar l’afer del CEIP Montserrat Vayreda. De moment, però, els nens han tornat aquest matí a fer classe als mòduls prefabricats que des de fa anys acullen l’escola. Això sí, ho han fet una hora més tard que la resta de centres, que és el temps que ha durat la protesta.

 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li