Cinc candidats clars

0
1059

A quatre mesos de les eleccions municipals, i un cop passada la ressaca dels comicis catalans i el parèntesi que sempre suposen les festes de Nadal, totes les formacions polítiques figuerenques tenen activada i a ple rendiment, en aquests moments, la maquinària per als propers comicis. A dia d’avui hi ha cinc candidats confirmats -i, per tant, cinc llistes-, però està clar que almenys dues més participaran a les urnes el 22 de maig vinent.
Convergència i Unió tornarà a presentar Santi Vila com a candidat a la reelecció. És habitual que, si no ha una manifestació expressa en contra, sigui la mateixa persona qui ocupa l’alcaldia la que repeteixi. Vila ho ha deixat clar en moltes ocasions i fins i tot quan va encapçalar la llista al Parlament, el passat mes de novembre, també va dir, per activa i per passiva, i amb assentiment d’Artur Mas, que el seu objectiu era “ser l’alcalde de Figueres durant molts anys”. El delegat local de Convergència, Agustí Ayats, confirmava ahir que “aquest dijous (21.30 h, al Cercle Sport) celebrarem l’assembla de la federació de CiU a Figueres amb l’objectiu de ratificar Vila com a candidat. Òbviament no es presenta ningú més i sembla clar que rebrà un ampli suport de la militància”.
Pel que fa a ERC, l’executiva nacional del partit va acordar la setmana passada ratificar la proposta de l’assemblea local en el sentit que torni a ser Francesc Canet qui encapçali la llista de les properes municipals. Aquest serà el tercer cop que es presenta però, a diferència dels anteriors, ho fa amb el bagatge de més d’un any al govern de la ciutat, en aquest cas com a vicealcalde. Allò que sembla clar és que l’exdirector de l’institut Ramon Muntaner no té massa intencions de continuar com a diputat a Madrid, almenys segons com vagin els resultats de les municipals.
El PSC fa mesos que va decidir designar Pere Casellas com a alcaldable. La seva formació política ha vist en els darrers mesos com patia el degoteig de baixes d’alguns militants -començant per l’exalcalde Joan Armangué- en discrepància amb el que va ser fins el mes de gener de l’any passar el tinent d’alcalde, mentre governava amb CiU. Tot i això, divendres passat (vegeu informació a la pàgina següent) va endegar la precampanya amb la presentació d’un col·lectiu de suport, Figueres Futur.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li