Cinc anys de Tastets Surrealistes

0
1637

Dijous, 15 de juny, s’inaugura la 5a edició de la campanya gastronòmica que espera superar els 6.100 menús de l’any passat


Un any més i amb aquest ja en van cinc, l’Ajuntament de Figueres i l’entitat Comerç Figueres impulsen una nova edició dels Tastets Surrealistes, la ruta que uneix la gastronomia i Dalí a la ciutat. La setmana passada es va presentar la 5a edició que es durà a terme del 15 de juny al 15 de juliol. El regidor de Fires i Mercats, Jordi Masquef, va manifestar que l’objectiu principal d’enguany és millorar la qualitat del projecte en tots els aspectes possibles. “La fórmula de l’èxit està definida i seguim el mateix camí, amb ànims de perfeccionar-lo”, afirmava Masquef. D’altra banda, el regidor va explicar que aquest 2017 s’ha ampliat la campanya publicitària d’aquesta iniciativa gastronòmica per arribar a un públic més ampli.

També va participar en la presentació el gerent de Comerç Figueres, Carles Tubert, que sentenciava que després de l’èxit de l’edició anterior, en què es van arribar als 6.100 menús servits, els satisfà seguir comptant amb el teixit empresarial de la restauració de la ciutat, i destaca que és molt positiu que enguany es tornin a adherir a la iniciativa establiments de llarga tradició i també nous locals que han obert recentment.

CINQUENS TASTETS. En aquesta edició, la campanya gastronòmica ofereix fins a 22 restaurants amb menús molt diferents. Aquest 2017 s’han adherit 5 establiments. La inauguració del recorregut gastrosurrealista serà dijous, 15 de juny, amb una festa oberta al públic que començarà a les 19h, a la plaça Gala-Dalí, s’hi podrà degustar tastets, acompanyats de la música dels Pinochios. A la mateixa plaça es podrà degustar qualsevol tastet surrealista dels 22 restaurants participants maridats amb cervesa Inèdit per 3 euros el tiquet (3 € = 2 tastets surrealistes + 1 copa Inèdit).

En aquesta edició dels Tastets Surrealistes, cada restaurant oferirà plats d’inspiració daliniana amb el format habitual de 6 tastets maridats amb cervesa Inèdit Damm. El certamen gastronòmic rep el patrocini d’Estrella Damm i el suport de la Fundació Gala-Salvador Dalí.

El maridatge amb la marca Damm, ha generat algun debat entre la ciutadania, ja que una comarca que té el segell de DO amb el vi. El gerent de Comerç Figueres, Carles Tubert, va respondre que “han mantigut converses amb la DO i no es descarta de cara a properes edicions, però és molt complicada la logística, ja que hi ha molts cellers”. Un altre factor és la complicitat econòmica que ha esdevingut d’aquesta campanya entre la ciutat i la marca cervesera.

RESTAURANTS I PREUS. El regidor de Fires i Mercats, Jordi Masquef, va manifestar que enguany, per què els restaurants de la ciutat puguin participar amb els seus millors productes i qualitat, s’augmentarà el preu màxim dels menús, de tal manera que oscil·laran entre els 15 i els 25 euros.

Pel que fa als restaurants de la ciutat que enguany participen en la 5a ediciĂł de la campanya Tastets Surrealistes sĂłn els segĂĽents: Bon Retorn, Cal MĂşsic, Can Modest, Coordenades, DynĂ mic, El Pati, El Vermut, Granada Vins, Hotel Duran Restaurant, Hotel Pirineos PelegrĂ­, Hotel Ronda, JamĂłn 100%, La Queixalada, La Quinta Forca, Moma33, Montserrat CĂ tering, Motel EmpordĂ , Nou Imperial, Nou Saboya, Pa Volador, RincĂłn Cubano i TrĂ nsit.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li