Cinc anys de l’Editorial Cal·lígraf

0
1787

Més d’una quarantena de títols configuren la producció d’aquesta singular editoral figuerenca que promou l’advocat Jaume Torrent


 

No hi va faltar pastís, ni espelmes. Cinc anys per a una editorial nascuda a Figueres, en els temps que corren, són motiu de celebració i d’orgull, tant pels que la tiren endavant com per als lectors, llibreters i bibliotecaris. El cinquè aniversari es va celebrar el 14 de novembre a la biblioteca Fages de Climent. El seu artífex, l’advocat Jaume Torrent, va fer d’amfitrió de l’acte, que tenir la presència, com a convidats, de l’alcaldessa, Marta Felip, el director de l’Institut Català d’Empreses Culturals, Xavi Díaz, i la presidenta de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, Montse Ayats.

Torrent va tenir paraules d’agraïment pel seu cercle més proper de col·laboradors, amb els quals fa possible el dia a dia de l’editorial, que ja porta publicats més d’una quarantena de títols tot recordant que “volem que els nostres llibres siguin interessants no només pel contingut, sinó que també cuidem l’edició per tal de crear uns productes de qualitat, atractius visualment. Així, tant el disseny com les portades aniran a càrrec d’artistes amb un recorregut propi en els seus camps respectius. Defugim l’especialització temàtica per tal de no haver de renunciar a cap llibre que creiem interessant. La nostra producció editorial s’articula al voltant de quatre col·leccions: Poesia/Cançó, Narrativa, Assaig i Singulars”.

EL FUTUR. Però més que parlar del passat i del present, Jaume Torrent va voler compartir amb els assistents el futur de l’editorial, carregat de projectes. En aquest sentit, abans de Nadal, es publicaran tres llibres diferents i apassionants. El primer és El Santo, un conte per a adults de Caterina Riba, il·lustrat per en Dani Torrent i amb música ambiental creada expressament per Laura Casaponsa. Després la novel·la juvenil El quadern d’Osiris, de Montse Segura, la segona entrega de les aventures de Sara Ford a l’Egipte de començaments del segle XX, o els arqueòlegs i els lladres de tombes es disputen els descobriments. I el tercer llibre serà la reedició de la biografia que va fer l’Albert Manent d’en Carles Riba amb una antologia de poemes analitzats per en Jaume Medina, un dels seus principals estudiosos.

Torrent va afegir que “dos llibres especials esperem tenir-los llestos per aquest Nadal. La reedició ampliada de L’Estartit de Marcelí Audivert, i el llibre de memòries de José Luis Torres, titulat Memórias de un cuatrienio, que segons el prologuista, l’exalcalde Marià Lorca, i el mateix autor, és un llibre que generarà controvèrsia. L’altra novetat immediata és la publicació del quart número de l’Encesa Literària, una revista que va consolidant-se com una referència cultural”.

En aquest sentit va anunciar un conveni signat amb l’editorial valenciana Tirant lo Blanc, especialitzada amb llibres de dret i humanitats, i amb seus també a Mèxic i Brasil, amb una plataforma digital molt potent, per utilitzar-la per a la venda de la revista i els llibres. I abans de tastar el pastís i bufar les espelmes, Torrent va avançar les novetats de Sant Jordi: ”un magnífic llibre il·lustat d’en Dani Torrent, La Sireneta, de Chistian Andersen, una novel·la d’ambient mariner, El último Candray, de Cecilio Pineda, una biografia intimista i familiar, Bajo la piel del Che, de la periodista cubana Alicia Elizundia, i un altre llibre especial, Cuinar per quan som una colla de 15 a 400, de Joan Sayeras i Jaume i la Mercè Torrent”. Amb aquest panorama, si algú gosa dir que el llibre està en crisi, que calli per sempre.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li