Cinc anys de connexió en alta velocitat

0
1238

Fins a 7,5 milions de viatgers han agafat algun tren AVE o Avant a Figueres-Vilafant o a Girona. Només durant el 2017, 575.000 usuaris han passat per l’estació de Figueres-Vilafant, xifra que representa un augment del 2,7% respecte del 2013, any en què es va inaugurar el servei


 

El figuerenc Santi Vila com a conseller de Territori i Sostenibilitat, Artur Mas com a president de la Generalitat, Felip de Borbó com a príncep de l’Estat espanyol, Ana Pastor com a ministra de Foment, Mariano Rajoy ja com a president del Govern espanyol i les alcaldesses Consol Cantenys i Marta Felip (aquesta última estrenant-se com a líder de l’Ajuntament figuerenc). Van ser els protagonistes de la inauguració de l’alta velocitat entre la frontera francesa, Barcelona i Madrid. I ja han passat cinc anys.

Més concretament, el dilluns de la setmana passada Renfe va celebrar el cinquè aniversari de l’entrada en funcionament dels serveis d’alta velocitat a Figueres i a Girona, i ho va fer fent balanç: en tot aquest temps, fins a 7,5 milions de viatgers han agafat algun tren AVE o Avant a l’estació de Figueres-Vilafant o a Girona.

El 9 de gener del 2013 Renfe va posar en marxa el servei amb nou connexions entre Figueres, Girona i Barcelona, vuit de les quals continuaven fins a Madrid. I actualment el servei ja disposa de 14 trens d’alta velocitat que permeten connectar Figueres i Girona en 15 minuts, i Figueres i Barcelona en 51 minuts.

Del total de clients d’aquest lustre, fins a 1.875.000 corresponen al 2017, any en què s’ha assolit un rècord de viatgers. D’aquests, 575.000 han utilitzat l’estació de Figueres (la resta, la de Girona), xifra que representa un creixement del 2,7% respecte del primer any. La majoria dels usuaris que agafen el tren a Figueres van fins a Barcelona, mentre que el següent trajecte més freqüentat és el Girona-Figueres. I 45.000 persones més van anar fins a Madrid.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li