Cinc ajuntaments de la comarca s’exposen a quedar-se sense ajuts

0
833

BĂ scara, PontĂłs, Sant Pere, la Selva de Mar i Vilamaniscle encara no han presentat els comptes del 2016 a la Sindicatura


 

Fins a 22 ajuntaments de l’Alt EmpordĂ  han incomplert la normativa de la Sindicatura de Comptes, que els obligava a presentar correctament el tancament del pressupost del 2016 abans del 15 d’octubre del 2017. AixĂČ representa el 22% del total, un percentatge força inferior a la mitjana catalana, que va ser del 32%.

La llei de la Sindicatura estableix que, si els ens locals incompleixen aquest deure sense cap causa justificada, l’organisme fiscalitzador de la Generalitat ho ha de comunicar al departament competent en matùria d’Administració local perquù adopti les mesures pertinents. Unes mesures que poden passar, per exemple, per la suspensió de subvencions o altres transferùncies de capital procedents dels pressupostos del Govern català.

La Sindicatura de Comptes va avançar aquestes dades fa uns dies, perĂČ les ha anat actualitzant a la seva pĂ gina web. Actualment 12 dels ajuntaments ja han lliurat tota la documentaciĂł correctament (la majoria ho van fer entre els mesos d’octubre i novembre), i cinc mĂ©s l’han entregat, perĂČ els falta alguna cosa [vegeu el requadre]. AixĂ­ doncs, nomĂ©s n’hi ha cinc que encara no han presentat res a la Sindicatura de Comptes. Entre aquests hi ha, per exemple, el de BĂ scara, on l’alcalde, NarcĂ­s Saurina, va denunciar fa unes setmanes que tenien problemes per trobar un secretari-interventor que cobrĂ­s la baixa del que tĂ© la plaça.

Pel que fa als altres organismes alt-empordanesos, el Consell Comarcal va lliurar els comptes correctament abans del termini establert. En canvi, a l’hora de tancar aquesta ediciĂł encara no havien lliurat la documentaciĂł corresponent les mancomunitats de serveis dels municipis de FortiĂ  i Riumors; del Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i del Baix Ter; la Intermunicipal d’AigĂŒes de Garriguella, VilajuĂŻga, Pau i Palau-saverdera, i la Intermunicipal de l’Alt EmpordĂ .

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li