Cinc ajuntaments de la comarca s’exposen a quedar-se sense ajuts

0
1666

BĂ scara, PontĂłs, Sant Pere, la Selva de Mar i Vilamaniscle encara no han presentat els comptes del 2016 a la Sindicatura


 

Fins a 22 ajuntaments de l’Alt Empordà han incomplert la normativa de la Sindicatura de Comptes, que els obligava a presentar correctament el tancament del pressupost del 2016 abans del 15 d’octubre del 2017. Això representa el 22% del total, un percentatge força inferior a la mitjana catalana, que va ser del 32%.

La llei de la Sindicatura estableix que, si els ens locals incompleixen aquest deure sense cap causa justificada, l’organisme fiscalitzador de la Generalitat ho ha de comunicar al departament competent en matèria d’Administració local perquè adopti les mesures pertinents. Unes mesures que poden passar, per exemple, per la suspensió de subvencions o altres transferències de capital procedents dels pressupostos del Govern català.

La Sindicatura de Comptes va avançar aquestes dades fa uns dies, però les ha anat actualitzant a la seva pàgina web. Actualment 12 dels ajuntaments ja han lliurat tota la documentació correctament (la majoria ho van fer entre els mesos d’octubre i novembre), i cinc més l’han entregat, però els falta alguna cosa [vegeu el requadre]. Així doncs, només n’hi ha cinc que encara no han presentat res a la Sindicatura de Comptes. Entre aquests hi ha, per exemple, el de Bàscara, on l’alcalde, Narcís Saurina, va denunciar fa unes setmanes que tenien problemes per trobar un secretari-interventor que cobrís la baixa del que té la plaça.

Pel que fa als altres organismes alt-empordanesos, el Consell Comarcal va lliurar els comptes correctament abans del termini establert. En canvi, a l’hora de tancar aquesta edició encara no havien lliurat la documentació corresponent les mancomunitats de serveis dels municipis de Fortià i Riumors; del Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i del Baix Ter; la Intermunicipal d’Aigües de Garriguella, Vilajuïga, Pau i Palau-saverdera, i la Intermunicipal de l’Alt Empordà.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li