Christian Jongeneel apadrina Aigua Solidària

0
1397

El projecte té l’objectiu de finançar projectes per fer arribar l’aigua a les comunitats més vulnerables de la Índia a través de la Fundació Vicente Ferrer


 

El reconegut nedador d’ultra distància Christian Jongeneel, promotor del projecte Brazadas Solidarias, va apadrinar dissabte a l’Oficina de Turisme de Llançà l’associació Aigua Solidària, que té l’objectiu de finançar projectes per fer arribar l’aigua a les comunitats més vulnerables de la Índia a través de la Fundació Vicente Ferrer. En l’acte, organitzat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Llançà i inscrit en els actes de la Festa del Mar, Jongeneel va presentar l’associació, una iniciativa impulsada per un grup de nedadors d’aigues obertes, alguns vinculats al municipi de Llançà, que ha nascut del compromís social d’ajudar les comunitats més pobres de l’Índia, amb l’aigua com a nexe comú de totes les seves accions. En aquest sentit, el primer repte d’Aigua Solidària és col·laborar en la construcció d’un embassament a la localitat de Kunukuntla, a la regió de Bathalapalli, amb una capacitat de 20.55 m3, que contribuirà a la millora de disponibilitat de recursos hídrics per cobrir les necessitats agrícoles i ramaderes dels habitants d’aquesta zona. L’embassament recollirà l’aigua procedent de la pluja i de la riera local Tulasivanka, i servirà per alimentar un total de 23 pous en superfície. Amb l’aigua recollida es podrà regar 20,23 hectàrees de terreny, que beneficiarà, de forma directa, 23 famílies d’agricultors, i 548 famílies de forma indirecta. Aquest tipus d’infraestructures eviten la migració dels pobles a les grans ciutats i la desestructuració de famílies i comunitats.

AMBAIXADOR SOLIDARI. Christian Jongeneel és un dels nedadors d’ultra distància més reconeguts de l’Estat. Ha fet travesses a mar obert i en rius que cap altre espanyol ha afrontat de forma ininterrompuda, sense neoprè. Entre d’altres, ara fa un any va fer nedant dues voltes a l’Illa de Manhattan (92 km) en només 23 hores.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li