Celebració cinc estrelles al Terraza

0
802

L’Hotel Terraza de Roses va cloure les celebracions del seu setanta-cinquè aniversari aquest dimarts amb una espectacular jornada en què va aplegar el bo i millor de la cuina de tot l’Estat. Dues ponències, una sortida en vaixell i un dinar van ser l’eix d’aquesta jornada en la qual hi van assistir més de cent-quaranta persones de públic entre els quals s’hi podien veure moltes autoritats i empresariat de la comarca i nombrosos mitjans nacionals.
La família Gotanegra, propietaris i gestors de l’establiment, van exercir de perfectes amfitrions en un dia que va servir basicament per dues coses: per descobrir el reconeixement que s’ha guanyat aquest hotel al llarg de la seva dilatada trajectòria (totes i cadascuna de les mostres de respecte provinents de les personalitats convidades van ser sinceres i abnegades); i per poder sentir als principals xefs de l’Estat, que avui en dia és com dir de tot el món, fer una anàlisi de la cuina al nostre país: saber les seves mancances i punts forts, i també els seus punts febles i reptes per al futur.

La xerrada principal. Sota el títol L’evolució de la cuina en els darrers 75 anys, els xefs Ferran Adrià (El Bulli), Joan Roca (El celler de can Roca), Juan Mari Arzak (Arzak), i Pedro Subijana (Akelarre) van asseure’s al voltant d’una taula moderada pel periodista Salvador Garcia-Arbós. L’expectació era màxima per sentir les elucubracions d’aquesta colla de genis que han dut la cuina espanyola en no més de tres dècades de les catacumbes (a nivell de reconeixement internacional ) fins al zenit de l’excel·lència. Ja durant les presentacions va quedar clar que l’estrella absoluta era Adrià. L’alcaldessa de la vila i Miquel Gotanegra van voler agrair-li la seva presència, tot sabent que és un reclam com cap altre en tot el món quan es vol parlar de cuina.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li