Caterina Albert, la gran protagonista

0
1160

El festival commemora el 150è aniversari del naixement de l’escalenca amb un ‘mapping’ i ‘performance’ teatral


 

L’escriptora escalenca Caterina Albert, coneguda amb el pseudònim de Víctor Català, tindrà un paper protagonista. Divendres, l’acte «Inauguració de la Vila» a l’Alfolí de la Sal (19.30 h) és un homenatge a la figura de Caterina Albert, que, a més de la presència institucional, comptarà amb la participació de Mita Casacuberta, directora de la futura Càtedra Víctor Català d’Estudis Moderns de la Universitat de Girona, i la Coral del Jardí del Padró, que ha musicalitzat dues poesies de l’autora. Al mateix lloc, tindrà lloc l’exposició «Solitud, una obra universal’» una proposta del Museu de l’Escala-Alfolí de la Sal, que estarà oberta tot el cap de setmana. La mostra oferirà documents originals de Víctor Català, cedits per la seva família al consistori, a més d’un recull d’edicions de Solitud en diferents idiomes. S’exhibirà, per primer cop, el manuscrit original de Solitud, de 270 pàgines amb la lletra manuscrita de l’autora.

UN GRAN ESPECTACLE. A part, es representarà l’espectacle Solitud 360° dissabte (12.30, 17, 19 i 21.30 h) i diumenge (12.30, 17 i 19 h). Es tracta d’una performance teatral sobre l’obra, amb fotografies de Xulio Ricardo Trigo, música original de Conrad Setò i la interpretació de Lîla Urbano sota la direcció de dramatúrgia de Coia Valls.

Per altra banda, es presentarà la revista Encesa Literària d’Edicions Cal·lígraf, que dedica el quadern central a l’escriptora, diumenge (12 h). I, per als més petits, Montse Barderi, autora de Dones úniques, oferirà una mirada a les dones que han canviat el nostre món amb Caterina Albert al capdavant, el mateix dissabte (12. 30 h).

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li