Catalunya republicana

0
1396

Aquest diumenge els catalans hem tornat a decidir a les urnes. En un context excepcional i en una data imposada, hem tornat a exercir el nostre dret a escollir com volem que sigui el nostre país en un futur.

I els resultats són clars: Catalunya vol decidir el seu futur de forma democràtica. Votant en un referèndum. I a més, majoritàriament, ara sí en escons i en vots, vol un estat lliure i independent.

Un dels objectius que s’havia marcat l’independentisme en aquestes eleccions era superar el 50% dels vots. I no només ho ha fet, sinó que pràcticament arriba al 51%. Victòria incontestable de les forces sobiranistes que es mantenen, malgrat totes les afirmacions assegurant que «això només és un soufflé» guanyant elecció rere elecció.

A més, el país ha fet un canvi clar cap a l’esquerra. Col·locant l’esquerra independentista en una posició de lideratge forta i clara. S’ha demostrat que l’estratègia per assolir la llibertat nacional que plantejava Esquerra republicana de Catalunya és l’estratègia escollida, també, per les catalanes i els catalans. La via àmplia. La via democràtica. La via que posa d’acord a totes i a tots els que creiem que l’autodeterminació és un dret i que l’amnistia és un deure, avança amb pas ferm cap al país que volem ser.

Esquerra republicana es presentava a aquestes eleccions amb tot el pes de la gestió de la pandèmia sobre les espatlles. Esquerra republicana era l’única força que, a més, reivindicava aquesta acció de govern com una opció solvent i útil per a la població. Li podia haver passat factura, i a més amb el petit detall que ha estat la força que ha gestionat les àrees més complexes durant aquests mesos: salut, educació, treball, economia, agricultura… Però el resultat d’aquestes eleccions no només avala l’estratègia nacional d’Esquerra Republicana, sinó que també en surt reforçada la gestió en una situació de pandèmia global i de molta incertesa i patiment de la ciutadania.

80 anys després, el país tindrà un president republicà i d’esquerres. Pere Aragonès és l’únic que està en disposició d’assolir aquest càrrec i això suposa un canvi de paradigma. La justícia social, la lluita contra el canvi climàtic, el feminisme, l’estat del benestar públic i garantit, la gestió econòmica progressista, les polítiques de protecció del medi ambient i el benestar dels animals i sobretot l’objectiu de no deixar ningú enrere són, ara més que mai, els protagonistes d’aquesta nova etapa que enceta el país.
Ara, cal ser generosos. Com ho ha estat sempre Esquerra Republicana de Catalunya. Cal estar a l’alçada de les circumstàncies. Cal que tots i totes els que creiem en l’autodeterminació, l’amnistia i la llibertat ens posem d’acord per avançar plegats cap als nostres objectius. Cal, com sempre ha fet Esquerra Republicana de Catalunya, posar el país per davant de qualsevol partit. Tenim l’oportunitat, No la desaprofitem.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li